N°21 en 7 For All Mankind lanceren samen een genderneutrale collectie
©

N°21 en 7 For All Mankind lanceren samen een genderneutrale collectie

Leestijd: 1 min

Het Amerikaanse denimlabel 7 For All Mankind brengt voor de lente-zomer 2022 een collectie uit in samenwerking met het Italiaanse luxelabel N°21. De gedeconstrueerde silhouetten zijn genderneutraal en gemaakt met een duurzame benadering. Kortom, geheel passend binnen de huidige zeitgeist. 

/

Dat de modesector verre van duurzaam is, moeten we jullie niet meer vertellen. Toch even een aantal cijfers om de ernst van het probleem te illustreren: voor het maken van één katoenen T-shirt is 2.700 liter water nodig. Per jaar verbruikt de industrie 32 miljoen olympische zwembaden aan water. De modesector is goed voor 8% van de wereldwijde broeikasgasuitstoot. Het verven van kleding is al net zo vervuilend. Dan is er ook nog de gigantische hoeveelheid kleding die wordt weggegooid en zo kunnen we nog wel even verder gaan.

7 For All Mankind gaat voor duurzaam

Steeds meer merken doen anno 2021 gelukkig hun best om hun ecologische voetafdruk te verlagen, zoals ook het Amerikaanse denimmerk 7 For All Mankind. Zo engageerde het label zich onder de toepasselijke noemer Sustainable For All Mankind dat meer dan 80% van de producten tegen 2023 duurzame eigenschappen zal hebben door middel van gedefinieerde criteria voor materialen en fabricage.

Broodnodig, want de gemiddelde jeans verbruikt 7.500 liter water in productie, wordt gekleurd met schadelijke chemicaliën, gewassen met technieken die slecht zijn voor mens en planeet, en wordt nog té vaak geproduceerd in bedenkelijke omstandigheden.

De collectie van N°21 x 7 For All Mankind

Dat duurzaamheid ook samengaat met high-endmode, bewijst 7 For All Mankind met hun samenwerking met het Italiaanse luxelabel N°21 onder leiding van Alessandro Dell’Acqua.

Binnen de strenge duurzaamheidscriteria, creëerden de twee merken een capsulecollectie die speelt met gelaagdheid en proporties. Overhemden met oversized snit, sweatshirts met kap en volumineuze capes gaan hand in hand met jeans met wijde pijpen en slouchy cropped jeans – afgewerkt met vrouwelijke details. Een gebeeldhouwde beha, een pussy-bow blouse en een met chiffon afgezette kokerrok maken de dynamische looks compleet. De minimalistische kleurenpallet bestaat uit het kenmerkende blush pink van N°21 met de iconische indigo wassing van 7 For All Mankind.

De exclusieve samenwerking met N°21 markeert de 21e verjaardag van het merk in het jaar 2021. Fotograaf Robin Gallegue maakte de beelden, Elodie-Touboul verzorgde de styling. De genderneutrale en duurzame samenwerking is nu online en in de winkels te koop.

N°21 x 7 For All Mankind N°21 x 7 For All Mankind N°21 x 7 For All Mankind N°21 x 7 For All Mankind N°21 x 7 For All Mankind

Lees ook: ‘Virgil was here’: het ontroerende eerbetoon van Louis Vuitton aan Virgil Abloh.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.