Mulberry en Alexa Chung brengen een collectie handtassen uit
© Mulberry

Mulberry en Alexa Chung brengen een collectie handtassen uit

Leestijd: 1 min

Ter ere van zijn vijftigste verjaardag, pakt Mulberry uit met een opvallende samenwerking. Tien jaar na de lancering van de 'Alexa', de alom bekende tas vernoemd naar model en ontwerpster Alexa Chung, creëeren ze nu samen een collectie handtassen. 

/

Deze nieuwe capsule collectie bestaat uit twee iconische silhouetten. De eerste, The Little Guy genaamd, is zoals de naam al zegt een klein tasje in seventies-stijl, ideaal om een preppy look aan een outfit te geven. Hij is verkrijgbaar in drie tijdloze kleuren: zwart lakleer, zwart fluweel en bruin fluweel. De fijne gouden ketting geeft de tas een gesofisticeerde look-and-feel.

Het tweede silhouet uit de Mulberry x Alexa Chung collectie is The Big Guy. Een grote rechthoekige tas met veel ruimte, praktisch voor elke dag. Een kleine tip: dit model is beschikbaar in begeerlijke felle kleuren – zoals azuurblauw en appelgroen  – om er een statement mee te maken.

De Alexa van Mulberry

Maar zoals eerder aangekondigd, brengt Mulberry ter ere van de verjaardag nog een iconisch silhouet opnieuw op de markt. Namelijk de bewuste Alexa, de tas geïnspireerd op Alexa Chung die na de eerste lancering in 2010 een heuse it-bag werd. Anno 2021 is de tas verkrijgbaar in twee maten en is hij ook een stuk duurzamer. Zo gebruikt Mulberry leder dat ecologisch werd gekleurd en vervolgens werd bewerkt in de CO2-neutrale fabrieken van het Britse Huis.

/

Mulberry x Alexa Chung: een droom van een samenwerking

“Alexa is een belangrijk onderdeel van de geschiedenis van Mulberry en we zijn vereerd haar in ons huis te mogen verwelkomen voor onze vijftigste verjaardag”, aldus Thierry Andretta, CEO van Mulberry. Hij voegt eraan toe dat “deze samenwerking de natuurlijke evolutie van hun relatie illustreert”.

Dat plezier deelt de vrouw die ondertussen ook haar eigenlijk gelijknamige modelabel heeft. Alexa Chung: “Mulberry is een merk dat me altijd dierbaar is geweest. De Alexa-tas is een deel van mijn leven waar ik ontzettend trots op ben en ik prijs mezelf gelukkig dat ik dat heb mogen meemaken.” Vandaag de kans krijgen om het iconische accessoire opnieuw uit te vinden, omschrijft ze als “nostalgisch, ontroerend, lief en vreugdevol”.

De Alexa Chung x Mulberry collectie, vanaf € 950, nu verkrijgbaar op de Mulberry website.

Mulberry

Mulberry

Mulberry

Mulberry

Mulberry

Vond je dit interessant? Lees dan ook: 20 merken van eigen bodem die je snel wil ontdekken, Na 15 jaar verdwijnt de skinny jeans van het toneel en Phoebe Philo start haar eigen modemerk.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Alexa Chung, Handtassen, Mulberry.