In beeld: de mooiste looks van de Dior Cruiseshow
© Dior

In beeld: de mooiste looks van de Dior Cruiseshow

Door Shani Maes
Leestijd: 1 min

Het kasteel van Chantilly werd voor de gelegenheid omgetoverd tot rodeo spektakel met paarden, regen en een adembenemende collectie. Dit was de Dior Cruiseshow:

De Dior Cruiseshow is alweer afgelopen en dat leverde enkele prachtige beelden op. De modellen mochten voor de nieuwe Cruisecollectie paraderen op een catwalk dwarsdoor het kasteel van Chantilly. En ja, het klinkt even sprookjesachtig als het eruit zag.

 

Dior

 

Het kasteel is zo aangekleed alsof je je op een strand bevindt. Er ligt zand op de vloer en de modellen paraderen over houten palletten terwijl er regen naar beneden valt. In het midden van de zaal houden enkele ruiters halt met hun witte paarden. The perfect fit bij de collectie als je het ons vraagt, want ook daarin zitten invloeden van de paardensport verwerkt.

Wat wij zagen tijdens de Dior Cruiseshow

Het is overduidelijk dat Maria Grazia Chiuri, artistiek directeur van de Dior vrouwen collecties, inspiratie vond bij de traditionele Mexicaanse paardensport. Zo combineerde ze hun typische ruime rokken, borduurwerk en grote hoeden met oversized jassen waarbij de taille geaccentueerd is met een brede riem.

 

Dior

 

Het viel ons ook op dat àlle modellen, of ze nu lichte, weelderige of gelaagde kleding droegen, zwarte rubberen laarzen aan de voeten hadden. Betekent dit de comeback van de gummy laars? Verder zagen we kant, stropdassen en veel gebloemde patronen. Vooral donkere tinten als bruin, zwart en kaki kenmerkten de collectie.

Kortom: een combinatie van heel vrouwelijke items zoals weelderige en fleurige kleedjes met mannelijke stukken zoals kostuumvesten en stropdassen.

Benieuwd naar de foto’s? Ontdek snel onze 20 favoriete looks van de Dior Cruiseshow in onderstaande galerij. 

 

 

Vond je dit interessant? Lees dan ook: ‘Dit zijn Emma Gelaudes highlights van de maand mei‘, ‘& Other Stories X Hackney: de collab voor fleur in je zomergarderobe‘ en ‘SHOPPING: T-Shirts met een boodschap veroveren je garderobe‘. 

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Dior, Dior Cruise, Diorshow, Fashion.