Modeopleiding van de Antwerpse Academie duidt nieuw internationaal hoofd aan
©

Modeopleiding van de Antwerpse Academie duidt nieuw internationaal hoofd aan

Leestijd: 1 min

Vanaf september 2022 wordt Brandon Wen de nieuwe artistiek coördinator van de modeopleiding van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen, School of Arts van de AP Hogeschool. Wen zal ook lesgeven en studenten begeleiden. Hij volgt daarmee Walter Van Beirendonck op, die sinds 2007 leiding gaf aan de modeopleiding.

Brandon Wen (Los Angeles, 1993) is zowel modeontwerper als performancekunstenaar. Hij studeerde aan de Cornell University in New York en aan de modeopleiding van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen. Hij werkte in Parijs en ontwierp er voor Rick Owens, Michèle Lamy en Maison Lemarié/Chanel. Daarnaast was hij er als organisator en lesgever verbonden aan de internationale Arts of Fashion Foundation.

/

Lees ook: Op deze plekken kan je deze week al in openlucht zwemmen

“Een droom die uitkomt”

“Ik kan niet enthousiaster zijn!”, klinkt het bij Wen. “Dit is een droom die uitkomt en die ik met enorme dankbaarheid, toewijding en plezier aanvaard. Met de nodige aandacht voor de traditie van creativiteit en artisticiteit – kenmerken die me op slag verliefd deden worden op de Academie – willen we een nieuwe generatie kunstenaars en ontwerpers inspireren om te manoeuvreren op het kruispunt van fantasie en realiteit. Een generatie die met de nodige authenticiteit, creativiteit en plezier ook de tools ontwikkelt en het lef heeft om een plaats in de wereld op te eisen.”

“We willen samen groeien en onze liefde voor verwondering en schoonheid in de mode herdefiniëren. Als leraar en artistiek leider wil ik met dezelfde portie lef in het leven staan als in mijn persoonlijk en artistiek parcours. Ik ben vervuld van nederigheid en trots en kan niet wachten om te beginnen.”

Margo Verhasselt De artikels van >

Heeft nooit iets met geometrische vormen gehad tot ze naar de Brusselse binnenstad verhuisde en maakt nu meer reclame voor de hoofdstad dan pakweg de toeristische dienst. Zegt verdomd veel 'it is what it is' voor iemand die niet echt een idee heeft van wat ze doet, tenzij op het gebied van lifestyletrends dan. Altijd te vinden voor een vroege apero met een gezellige babbel op een nog toffer terras.

Tags: Antwerpse Modeacademie.