Hoe kies je (goed) je kerstboom?
© unsplash

Hoe kies je (goed) je kerstboom?

Door Redactie
Leestijd: 2 min

Welke soort boom moet ik kiezen? Wat is het verschil tussen een spar en een Nordmann? Waar kan ik een kopen? Wij geven enkele praktische tips om u te helpen uw boom te kiezen!

/

Tussen de grootte, het type en de soorten… is het moeilijk om de juiste boom te kiezen. Hier volgen enkele nuttige tips en informatie om u te helpen de beste keuze te maken op basis van uw behoeften en specifieke kenmerken.

Elk jaar is het hetzelfde verhaal. Of het nu gaat om decoratie die warmte toevoegt aan een huis in deze speciale tijd van het jaar of gewoon om de feestdagen op de juiste manier te vieren, u vraagt zich nog steeds af hoe u een kerstboom moet kiezen. Om te beginnen moet u nagaan of u een natuurlijke of een kunstkerstboom wilt. Aan de ene kant kan de kunstboom elk jaar opnieuw worden gebruikt, wat betekent dat u geld kunt besparen en de doornen niet hoeft op te rapen. De natuurlijke boom is daarentegen biologisch afbreekbaar, slaat CO2 op en verspreidt een onweerstaanbare kerstgeur.

/

Kerstboom: kenmerken van de variëteiten

Als u kiest voor een natuurlijke spar voor uw kerstviering, zijn hier de kenmerken van de verschillende soorten. Twee soorten zijn bijzonder geliefd: de spar en de Nordmann. De sparrenvariant is de meest traditionele. Het blad is heldergroen en de naalden zijn stekelig. Een klein pluspunt, het is een zeer geurige boom die je onmiddellijk in de kerstsfeer brengt. Het enige nadeel is dat hij erg breekbaar is en zijn naalden verliest. De Nordmann is een must voor Kerstmis. In tegenstelling tot de spar is deze soort robuust en laat hij zijn naalden niet vallen. Het verdraagt ook beter hitte binnenshuis, maar is minder geurig…

Voor wie een boom met sterke geur wil, wordt de Grandis aangeraden door zijn dichtheid en de citroenachtige geur die hij verspreidt. De Pungens heeft een mooie zilverblauwe kleur én is erg hittebestendig. Kortom, je hebt alle sleutels tot het kiezen van de ideale soort en type boom.

/

Waar koopt u uw kerstboom?

België is de derde grootste producent van kerstbomen in Europa, dus bijna alle natuurlijke bomen die u bij ons vindt, komen uit Belgische bossen. Er zijn verschillende mogelijkheden om je favoriet te vinden…

  • Op de Brusselse markten: de meeste bieden bomen aan vanaf eind november!
  • Op de parkeerplaatsen van sommige supermarkten.
  • Op de kerstmarkten in je stad.
  • Laat ze thuis bezorgen met Sapins.be. Voor slechts 50 euro kunt u een boom rechtstreeks bij u thuis laten bezorgen. Een oplossing voor iedereen die geen auto heeft of geen tijd heeft om die ter plaatse te gaan kopen. In een paar klikken bestelt u gemakkelijk de boom van uw keuze (spar, Nordmann, Nobilis, kunstboom) en kiest u de dag die u het beste uitkomt voor de levering. Het is ook mogelijk om online de decoraties van uw keuze en de essentiële kerstaccessoires te bestellen. Op de dag zelf komt een team van professionals bij u thuis om de boom te installeren, en een decorateur kan de bezorgers desgewenst vergezellen. Een zeer efficiënte oplossing, getest en goedgekeurd door de redactie!

Lees ook: Onze beauty editor selecteert de nieuwigheden van de maand

Margo Verhasselt De artikels van >

Heeft nooit iets met geometrische vormen gehad tot ze naar de Brusselse binnenstad verhuisde en maakt nu meer reclame voor de hoofdstad dan pakweg de toeristische dienst. Zegt verdomd veel 'it is what it is' voor iemand die niet echt een idee heeft van wat ze doet, tenzij op het gebied van lifestyletrends dan. Altijd te vinden voor een vroege apero met een gezellige babbel op een nog toffer terras.

Tags: Kerst.