Fa-fa-fashion: 5 Belgische opkomende modellen om te volgen op Instagram
© Instagram @zoethaets; @maximmagnus; @chaikra

Fa-fa-fashion: 5 Belgische opkomende modellen om te volgen op Instagram

Door Lieselot Luykx
Leestijd: 2 min

Met eerder New York Fashion Week en nadien de Britse Fashion Week in Londen, is het nu de beurt aan Milaan, dat ondertussen drie dagen in volle gang is. Vele modellen reizen van her naar der om castings, modeshows, feestjes, ... bij te wonen. Benieuwd hoe zo'n dag er uit ziet? Wij kunnen alvast verklappen dat het er zeer druk aan toe gaat.

Modellen delen graag op Instagram het reilen en zeilen van alles wat te maken heeft met hun job. Vele jonge meisjes denken, ‘wauw, een droomjob‘, maar het is niet altijd rozengeur en maneschijn … Ze staan niet enkel en alleen op de catwalk. Hiervoor gaat heel wat werk aan vooraf en moeten ze van de ene casting naar de andere. Hiernaast willen ze ook fit blijven door aan sport te doen én worden ze uitgenodigd voor belangrijke feestjes (connecties leggen, ook een job op zich). Een moeilijke combo dat veel energie vraagt, toch? Als model moet je dus zeer sterk in je schoenen staan!

Wij zochten voor jou onze 5 favoriete Belgische opkomende modellen uit op Instagram. En wauw, de Belgische modellen doen het goed dit jaar. Ontdek: het leven van een model!

/

Ilona Desmet

Dit seizoen gaat het hard voor de 21- jarige Belgische Ilona Desmet … Is ze aan een grote doorbraak bezig als model? Als je het aan ons vraagt, knikken we met volle overtuiging ja! Tijdens de eerste modeweken van de SS20 liep ze al voor verschillende grote luxueuze modehuizen, van Marc Jacobs tot Prada.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Merci @prada #olivierrizzo @ashleybrokaw @patmcgrathreal @guidopalau

Een bericht gedeeld door ilona desmet (@ilonadesmet) op

/
Maxim Magnus

Vlaamse transgendermodel Maxim, liep de afgelopen jaren modeshows voor grote kleppers zoals Paula Knorr, ASAI en Alessandra Rich. Nu mocht ze de nieuwe collectie tonen voor Fendi. Op Instagram liet ze weten dat je altijd je dromen moet volgen. Na een zware periode voor Maxim, hopen we dat de wind terug mee zit voor haar. Vandaag kon haar dag alleszins niet meer stuk … Ze ontmoette haar grote stijlicoon Bella Hadid.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Baby B

Een bericht gedeeld door Maxim Magnus (@maximmagnus) op

 

/

Zoe Thaets

Zoe werd als 13-jarige ontdekt tijdens het shoppen met haar moeder, maar wachtte tot haar achttiende om voor een modellencarrière te gaan. Ze maakte vorig jaar haar catwalkdebuut en intussen liep ze al vele shows voor Marc Jacobs, Jacquemus, Moschino, Azzaro, Dior, Zimmermann en zoveel meer. Prachtige krullen, volle lippen, mooie wenkbrauwen, Zoe Thaets heeft het allemaal!

<<Lees ook – Interview: 19-jarige Leuvense schone is de relevatie van de modeweken>>

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Thank you @zimmermann @establishmentny @bitton @fcmacaulay @stylemeromy @jodieboland !!!

Een bericht gedeeld door Zoë (@zoethaets) op

/

Chaikra Shanti Maximus

Als we een prijs mochten uitdelen voor de meest unieke mannequin, dan gaat die ongetwijfeld naar de 19-jarige Gentse Chai Maximus. Elegant en toch apart, de 19-jarige Belgische nieuwkomer maakte eerder al indruk op modehuizen zoals Maison Margiela en Christopher Kane. De grungy en unieke uitstraling van Chai laat een grote indruk na. Een model om zeker in de gaten te houden! 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Starting Milan fashionweek with #peterpilotto Thank you all so much for having me again! ❤️ Styling by @tom_van_dorpe

Een bericht gedeeld door (@chaikra) op

/

Louise Robert

De Italianen zijn helemaal in de wolken van Louise Robert uit Dendermonde. Als minderjarige liep ze al een show van Prada in Milaan en wordt nog steeds gevraagd. Met haar bloedmooie uiterlijk zal ze het nog ver schoppen in de modewereld.

Vond je dit een interessant artikel? Lees dan ook – De coolste streetstyle foto’s op Instagram? Deze fotografen volgen wij op de voet. 

 

 

 

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Belgische modellen, Fashion week, Instagram, SS20.