De stijlgeheimen van Max Colombie
© Oriane Verstraeten voor Zal

De stijlgeheimen van Max Colombie

Door Melani Purnomo Widagdo
Leestijd: 2 min

Zalando viert zijn tiende verjaardag in België met de 'Stijlvol jezelf'-campagne. Max Colombie, zanger van Oscar and The Wolf, werkte samen met de webshop aan de campagne waarin Belgisch talent en persoonlijke stijl in de spotlight staan. Hij verklapt aan ons zijn stijlgeheimen.

/

Max is meer dan alleen een mode-icoon die bekend staat om zijn experimentele outfits. Hij durft de regels te breken en heeft een eigen visie op mode, muziek, gender en cultuur die inspirerend werkt. Max Colombie wordt gezien als een early adopter van de mode bewegingen van vandaag en wij vroegen hem naar zijn stijlgeheimen.

Lees ook: Interview met Max Colombie: “Op je dertigste is het tijd om het heft in handen te nemen”

“Het is een eer om samen te werken met Zalando. Belgen inspireren om zichzelf te zijn, is een waarde die ik deel met Zalando. Authentiek jezelf blijven is de grootste superkracht die je kan hebben als mens. Met het platform van Zalando wordt er de mogelijkheid gegeven aan Belgen om een variëteit aan merken en looks uit te proberen”, aldus Colombie.

/

Ga je vaak winkelen? Zo ja, wat zijn je favoriete adressen?

“Fysiek niet zo heel vaak. Ik geniet meer van online rondneuzen. Voor designerstukken kijk ik vaak op SSENSE. Voor dagdagelijkse stukken, kijk ik dan weer op Zalando. Bijvoorbeeld voor een klassieke jogging die ik dan weer combineer met juwelen: I love it.”

Heb je een favoriete ontwerper?

“Ik ben een enorme fan van de Belgische modeontwerper Glenn Martens. Hij is een goede vriend en inspirator die ik al jaren van dichtbij volg.”

Lees ook: Daarom doen Belgen het zo goed in de modewereld

Welk kledingstuk zal je nooit weggooien?

“Het is erg, maar in alle eerlijkheid gooi ik eigenlijk nooit iets weg. Wat op zich ook wel mooi is, want ik hou alles zorgvuldig bij. Momenteel heb ik nog altijd stuks van jaren terug. Ik zie het als een soort kijk in het verleden.”

/

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Oscar and The Wolf (@oscarandthewolf)

Je houdt van mode en speelt schijnbaar argeloos een spel met gendernormen. Had je altijd al het lef om te dragen wat je zelf wilt?

“Ik dacht nooit echt na bij wat ik droeg. Ik volgde geen bepaalde modemerken, dus ik droeg meestal gewoon wat ik er goed genoeg vond uitzien. Naar mijn mening mag iedereen voor zichzelf uitmaken wat een ‘norm’ betekent. Ik geloof zelf niet in normen: Ik geloof in expressie en jezelf kunnen zijn ongeacht een gender. Ik probeer na te denken in kleuren, vormen materialen en context. Het begrip gender is niet iets waar ik over nadenk, zeker niet om binnen een sociaal opgelegde norm te passen.”

In het nummer ‘Livestream’ zing je “I’m your nightlife superstar”. Wat is het verschil tussen de stijl van Max Colombie op en naast het podium?

“Op het podium ben ik een personage die ik zelf heb gecreëerd. Een creatie die ik vanuit mijn kern als persoon heb gevormd als het ware. Naast het podium ben ik eerder verlegen en introvert.”

In eigen land ben je het boegbeeld van een nieuw soort mannelijkheid, die vrouwelijkheid en kwetsbaarheid omarmt. Hoe sta jij daar zelf tegenover?

“Ik sta hier niet echt bij stil en ik doe waarbij ik me goed voel. Als publiek figuur is het voor mij het belangrijkste dat mensen zich veilig voelen moest ik door hen als boegbeeld gezien worden.”

Wat is je meest recente aankoop?

“Een vape. Ik had gezegd dat ik ging stoppen met roken als ze een mooie vape zouden uitbrengen en kijk: het is eindelijk zo ver.” (lacht)

Lees meer over Max Colombie: “Op je dertigste is het tijd om het heft in handen te nemen”

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Max Colombie, Zalando, Zelfexpressie.