Max Mara viert 70ste verjaardag met speciale capsulecollectie
© Tijdloze mantels heruitgevonden in de anniversary capsulecollectie.

Max Mara viert 70ste verjaardag met speciale capsulecollectie

Door Elspeth Jenkins
Leestijd: 1 min

Max Mara blaast dit jaar 70 kaarsjes uit. Deze respectvolle dame viert uitgebreid feest met een speciale verjaardagscollectie vol geherinterpreteerde klassiekers... en een limited edition it-bag.

/

Wie aan iconische mantels denkt, komt al snel uit bij Max Mara. Het Italiaanse merk werd in 1951 opgericht door Achille Maramotti en schrijft sindsdien geschiedenis met zijn innovatieve ontwerpen gehuld in een letterlijk jasje van comfort en tijdloosheid. Speciaal voor hun 70ste verjaardag viert het label deze mijlpaal met een collectie anniversary mantels die een herinterpretatie zijn van de grootste klassiekers uit Max Mara’s 70-jarige bestaan.

De 101801 Icon Coat van Max Mara

De naam van de meest bekende mantel aller tijden wordt toegewezen aan de 101801, ook wel bekend als de camel coat. De jas zat voor het eerst in de collectie in de jaren 80 en is dankzij zijn oversized fit en brede afhangende schouders een model van alle tijden en elke generatie. Een mantel die wordt doorgegeven van moeder op dochter.

De 101801 Icon coat campagne uit 1986

/

De Teddy Bear Icon Coat

Een wollig droomexemplaar en tevens de favoriet van Kim Kardashian en Rita Ora. Een teddy heb je voor het leven. Zeker in een flashy kleurtje. Hij verscheen voor het eerst op de runway in 2013 en verwierf in geen tijd de reputatie van een cultjas. De perfecte mix tussen streetwear en high fashion.

De campagnes

Sinds het begin zet het merk groot in op zijn reclamecampagnes, onder andere door te werken met bekende namen uit de mode- en kunstwereld, zoals fotografe Sarah Moon in een grafische campagne uit 1976. De bekendste Max Mara-campagne ooit staat op naam van model Kim Williams die voor herfst/winter 1986 voor de lens van fotograaf Eddy Kohli poseerde in een, je raadt het al, 101801 Icon coat.

Max Mara

Vintage beelden van Sarah Moon.

/

De Anniversary collectie

Max Mara is natuurlijk veel meer dan mantels alleen. Speciaal voor deze verjaardag komt er een handtas uit die een echt statement item is in de capsulecollectie. Het geboortejaar van Max Mara op de jassen en de tas geven een extra toets aan dit memorabele feestjaar.

Lees ook: Stijlvol op de piste in de allersnelste skimode & De mooiste items met glitter en pailletten voor de feestdagen.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Max mara.