Max Mara Resort 23: passie en kracht staan centraal in Lissabon
© Max Mara

Max Mara Resort 23: passie en kracht staan centraal in Lissabon

Leestijd: 1 min

In de nieuwe resortcollectie 2023 van Max Mara stonden twee zaken centraal: passie en kracht. In de weelderige tuinen van de Gulbenkian Foundation in Lissabon presenteerde het Italiaanse modehuis een romantische, sensuele collectie avondkleding in neutrale tinten, zomen tot onder de knie en zachte halslijnen. En uiteraard konden een aantal kenmerkende jassen niet ontbreken. Wat moet je anders aan als het 's avonds frisjes wordt?

/

Max Mara Resort 23 kreeg de naam ‘Vai lenço feliz’ mee en is geïnspireerd op een kunstwerk van Nikias Skapinakis, waarin Natália Correia, een bekende Portugese intellectueel, dichter en sociaal activist, te zien is.

“Net zoals Max Mara haar eigen feminisme formuleerde, deed Correia dat ook”, aldus de show notes.

Max Mara Resort 23

Max Mara

Max Mara Resort 2023

“Tegenover het politiek correcte format van de beweging pleitte zij voor sensualiteit en gepassioneerde vrouwelijkheid. Correia’s Antologia de Poesia Portuguesa Erótica e Satírica werd door de autoriteiten tegen wie ze campagne voerde als “otré” beschouwd; voor Max Mara suggereert het een voluptueuzer, voller silhouet met af en toe een knipoog naar de geplooide rokken van traditionele kleding. Perfect voor feestjes, zoals de highbrow soirées waarop Correia werd gefotografeerd”.

Liefdesmotieven – geïnspireerd op de Portugese ‘Lenços de namorados’ oftewel de traditionele Portugese manier om de liefde te verklaren met zakdoeken – waren veelvuldig in de collectie aanwezig, met harten, bloemen en duiven verweven in prints en kristallen broches. Visnetpanty’s zorgden voor het nodige contrast met al deze liefdevolle elementen.

Jassen en truien versierd met decoraties van zeepaardjes waren verder bijzondere blikvangers. Ontdek hieronder een aantal van onze favoriete silhouetten.

Lees ook: Weekend Max Mara lanceert nieuwe variant van de iconische Pasticcino Bag & Max Mara viert 70ste verjaardag met speciale capsulecollectie

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Max mara, Resort.