Maison De Greef viert 170ste verjaardag met nieuwe collectie
© Maison De Greef

Maison De Greef viert 170ste verjaardag met nieuwe collectie

Door Aurélie Boffé
Leestijd: 1 min

Maison De Greef bestaat in 2018 al 170 jaar, en dat moet uiteraard gevierd worden. Arnaud Wittmann ontwierp voor de gelegenheid de gloednieuwe The Fire Spark Collection, die hij presenteerde tijdens de prestigieuze Brussels Stephex Masters jumping.

Sinds 1848

Sinds de oprichting van Maison De Greef door Prosper De Greef in 1848 hebben de zeven volgende generaties een lange weg afgelegd. Van klokkenmaker voor de Belgische Spoorwegmaatschappij heeft Maison De Greef het tot leverancier aan het hof van België geschopt, steeds met Belgische, handgemaakte producten. De broers Arnaud en Jacques Wittmann van de zesde en huidige generatie hebben elk hun taak in het familiebedrijf. Bij Maison De Greef werken Arnaud – juwelenontwerper – en Jacques – expert horlogemaker – samen onder één dak om de klant hun expertise en luxeproducten aan te bieden.

Maison De Greef

Pers

The Fire Spark Collection

Arnaud Wittmann haalt de inspiratie voor zijn juwelen vooral uit de architectuur en beeldhouwwerken. De laatste twee jaren richtte hij zich meer bepaald op de werken van Zaha Hadid, waar ook de basistekeningen voor zijn nieuwe collectie uit bloeiden. The Fire Spark Collection is voorlopig zijn favoriete collectie, omdat hij 30 jaar ervaring in één collectie heeft gegoten: Een ketting en een ring van rood en wit goud met een mandarijn granaat als centrale steen. Wittmann is van plan de collectie nog uit te breiden met creaties van The Fire Spark Collection rond andere soorten stenen.

Bekijk de video hier:

Lees ook: Brussel krijgt eigen juwelenwalhalla: Collectors Gallery

Rue au Beurre 24

Al bijna twee eeuwen lang kan je terecht in de Rue Au Beurre om de mooiste juwelen van Maison De Greef te gaan uitkiezen. Arnaud Wittmann wil niet te veel blijven plakken aan één bepaalde stijl, maar wil rond verschillende thema’s werken om unieke stukken te creëren. Daarom is er niet echt één bepaalde collectie dat beter verkoopt dan de andere, al blijven de diamanten zeer populair. De klant die Rue Au Beurre 24 binnenstapt kan elke creatie op maat laten zetten, en indien nodig ook nog aanpassingen aanbrengen aan het stuk. Ook kan je samen met Arnaud Wittmann samenzitten om een gepersonaliseerd ontwerp te laten maken volgens jouw budget. Maison De Greef zorgt voor een uniek, handgemaakt juweel en een onvergetelijke ervaring.

Maison De Greef door de jaren heen

Meer info op de website van Maison De Greef

Lees ook: 5 Deense juwelenmerken voor wie van minimal houdt

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Brussel, Juwelen, Maison De Greef, Nieuwe collectie, The Fire Spark Collection.