Louis Vuitton cruisecollectie 2022: futuristische mode die doet dromen
© Giovanni Gianonni

Louis Vuitton cruisecollectie 2022: futuristische mode die doet dromen

Leestijd: 1 min

Voor de nieuwe Louis Vuitton cruisecollectie 2022 trok ontwerper Nicolas Ghesquière gisterenavond naar de monumentale promenade Axe Majeur, nabij Parijs. Het conceptuele van de locatie vormde het uitgangspunt van de collectie, net als de verbinding met natuur die we weerspiegelt zagen in de prints. 

Laten we beginnen met kort uit te leggen wat een cruise- of resortcollectie is. Oorspronkelijk was het een manier van modehuizen om tegemoet te komen aan de vakantieplannen van de rijken, die tijdens de wintermaanden – letterlijk – op cruise gingen naar exotische oorden. Vandaag bevatten de cruisecollecties ook winterse mantels en gesloten schoenen, omdat merken ondertussen snappen dat niet iedereen in het najaar naar Bora Bora trekt. Sommige modehuizen spreken daarom van ‘pre-spring’ collecties. Anderen, zoals Louis Vuitton, hanteren nog steeds het woord cruise.

Louis Vuitton cruisecollectie 2022

De nieuwe cruisecollectie van het Franse modehuis blaakt van het enthousiasme. Ghesquière leefde zich uit met felle kleuren, jacquard, silhouetten die zo uit de jaren zestig lijken te komen en verschillende verwijzingen naar de ruimte. Een thema waar de Franse designer veelvuldig naar teruggrijpt, en tevens ook verwijst naar de geschiedenis van Vuitton dat in 1854 begon als een merk in reiskoffers.

Er liep ook een Belgisch model mee in de show, namelijk Clémentine Balcaen. Je kan haar bewonderen op de foto hierboven.

De accessoires

Net zo opvallend als de kleurrijke, haast architecturale kleding zijn de accessoires. Ghesquière stak de Petit Malle, Dauphine en Coussin-tassen in een snoepkleurig jasje. Ze kregen ook een opvallende schakelketting aangemeten, om in die conceptuele stijl van de jaren zestig te blijven. En het maakt ze tevens ook een stuk moderner. De puntige neuzen en de kleurrijke vlakken maken van de schoenen echte showstoppers.

Foto’s: Giovanni Gianonni.

Vond je dit interessant? Lees dan ook: Deze vrouwen bepaalden mee de geschiedenis van Cartier, Achter de schermen met Kristen Stewart voor Chanel en Burberry wil klimaatpositief zijn tegen 2040.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Cruise collectie, Louis vuitton.