Achter de schermen met Kristen Stewart voor Chanel
© Juergen Teller

Achter de schermen met Kristen Stewart voor Chanel

Leestijd: 1 min

Actrice Kristen Stewart was in december de enige gast tijdens de Métiers d’Art 2020-21 show van Chanel. Nu onthult het modehuis een exclusieve shoot met haar in de collectie, naast ook een interview waarin ze het over haar favoriete stukken en meer heeft. 

/

“Deze collectie is duidelijk ontworpen en gemaakt door vrouwen, dat voel je”, aldus Kristen Stewart in een video-interview met Caroline de Maigret. De Amerikaanse die bekend werd door de Twilight-reeks, nam in december als enige gast front row plaats tijdens de Métiers d’Art 2020-21 show van Chanel in een kasteel in de Franse Loirevallei.

Château des Dames

Creatief directeur van het modehuis Virginie Viard koos het Kasteel van Chenonceau uit als locatie omwille van de vele vrouwelijke bewoners zoals Diane de Poitiers en Catharina de’ Medici. “We weten niet of Coco rechtstreeks door de Medici geïnspireerd was, al is de krans groot omdat ze vrouwen uit de Renaissance zo bewonderde. Haar voorliefde voor kant en de esthetiek van bepaalde juwelen komen daaruit voort. Diep van binnen, maakt het kasteel deel uit van Chanels geschiedenis”, aldus Virginie Viard.

Viard liet zich alleszins overduidelijk inspireren door de invloedrijke bewoners van het kasteel. Zo was er veel zwart in de collectie te zien omdat de’ Medici zich tot aan haar dood hulde in zwart na het overlijden van haar man Hendrik II van Frankrijk. De stuks met zwart-witte ruiten werden dan weer geïnspireerd door de tegelvloer in de gangen van het kasteel.

Juergen Teller

/

Kristen Stewart voor Chanel

Kristen Stewart is al sinds 2015 ambassadrice van het modehuis en omschrijft zichzelf als een rasechte feministe, het is dan ook geen verrassing dat zij dienst doet als uithangbord van deze op vrouwen geïnspireerde collectie. Juergen Teller fotografeerde haar ter plaatse in haar eigen favoriete stuks. “Ik dacht aan alle vrouwen die me voorgingen en aan alle verhalen die in elkaar overvloeien en probeerde een nieuwe versie te creëeren”, vertelt ze in de bijhorende video.

Bekijk hieronder een aantal van onze favoriete looks uit de Métiers d’Art 2020-21 collectie:

Chanel

Chanel

Vond je dit interessant? Lees dan ook: Eerste overzichtstentoonstelling over Coco Chanel opent in Parijs, 15 weetjes over het iconische N°5-parfum van Chanel en 10 onontdekte hotspots in Parijs voor de perfecte citytrip.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Chanel, Kristen stewart, Métiers d'art.