Alles wat je wil weten over de magische Louis Vuitton cruisecollectie 2022/23
© Louis Vuitton

Alles wat je wil weten over de magische Louis Vuitton cruisecollectie 2022/23

Leestijd: 1 min

Voor de nieuwe Louis Vuitton cruisecollectie 2022/23 trok creatief directeur Nicolas Ghesquière naar het Salk Institute in San Diego, Californië, VS. Hij vierde er alle codes van het Franse modehuis in de magische setting van een zonsondergang op de Stille Oceaan.

/

De Belgische zangeres Lous and the Yakuza, al een aantal seizoenen het gezicht van het Maison, opende de show in een statige jurk die vakkundig was samengesteld uit volumineuze volants en sculpturale draperieën. Daarna kregen we meer power vrouwen te zien in krachtige silhouetten zoals bustiers met metallic-effect, crop tops en gekruiste beha’s in combinatie met verfromfraaide rokken, veel goud en zilveren accenten ook, stijve kappen en jasjes met franjes. Bijzondere aandacht ging uit naar de materialen: PVC, vinyl, glinsterend leer, spiegelende plaatjes en reflecterend lurex.

Lees ook: 200 jaar Louis Vuitton: dit wist je nog niet over de ontwerper.

Martien Mulder voor Louis Vuitton

Nicolas Ghesquière’s liefde voor architectuur

De ontwerper van de damescollecties van Louis Vuitton, die een liefhebber is van architectuur en design, blijft de traditie voortzetten om zijn collecties te tonen met uitzonderlijke gebouwen als achtergrond.

Deze keer hield hij voor de cruisecollectie 2022/23 van het huis halt bij het Salk Institute in San Diego. Deze Brutalistische parel uit de jaren 1960 is van de hand van Louis Kahn en biedt een prachtig, panoramisch uitzicht op de Stille Oceaan. Het gebouw is een wetenschappelijk onderzoeksinstituut dat een laboratorium huisvest waar biomedische onderzoekers werken rond kwesties als klimaatopwarming – een bewuste keuze van de ontwerper die in ons maartnummer nog vertelde dat “we niet langer mogen wegkijken van thema’s als anders produceren, minder vervuilen, reclycleren…”

Tijdens het afgelopen defilé was Louis Vuitton nog het mikpunt van Extinction Rebellion (beweging voor burgerlijke ongehoorzaamheid in de strijd tegen klimaatopwarming, nvdr). “Nadat de eerste angst voorbij was, heb ik dat opgevat als een oproep. Die gebeurtenis heeft tot heel wat discussies geleid in de studio: hoe kunnen we nog verder gaan in onze sourcing, in upcycling enz. Die weg moeten we volgen”, aldus Ghesquière aan Marie Claire.

Celebrities

Talrijke beroemdheden waren aanwezig, waaronder Léa Seydoux, Emma Roberts, Chloë Grace Moretz, Miranda Kerr, Gemma Chan en de nieuwste ambassadrice van het merk, Deepika Padukone.

Bekijk hieronder een aantal van onze favoriete looks.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Cruisecollectie, Louis vuitton.