Linnen is de stof van deze zomer, en zo draag je er zorg voor
© Imaxtree

Linnen is de stof van deze zomer, en zo draag je er zorg voor

Door Melani Purnomo Widagdo
Leestijd: 1 min

Je hebt het misschien zelf al gezien in de winkelrekken: deze zomer gaan we massaal voor linnen. Linnen is een luchtige, tijdloze stof die niet mag ontbreken in onze zomergarderobe. Om maximaal plezier uit deze duurzame stof te halen, is de bijkomende zorg nodig.

Linnen is een natuurlijke stof, gesponnen uit de vezels van de vlasplant. De draden zijn dikker dan bij katoen, waardoor de stof een kenmerkende textuur krijgt. De productie van de stof verbruikt vijf tot twintig keer minder water en energie dan bij andere stoffen.

Het droogt snel en is comfortabel en licht om dragen, waardoor het een ideale stof is voor op reis of in de zomermaanden. Daarnaast is linnen ook hypoallergeen en antibacterieel. Het absorbeert namelijk vocht waardoor het sneller droogt en als gevolg geen bacteriën vasthoudt.

Lees ook: Belgische bruidsmode: deze merken staan op onze radar

/

Tips om linnen te verzorgen

  • Zoals veel stoffen, hoeft linnen kleding minder vaak gewassen te worden dan verwacht. Hang ze op om te luchten tussen het dragen door.
  • Was ze in de machine met een laag programma op 30°C. Hoge temperaturen kunnen de vezels verzwakken en de kleurstoffen aantasten. Bij handwas, spoelen met lauw water.
  • Hang linnen stukken te drogen. Drogen in de droger kan de vezels doen krimpen of beschadigen. Plus het verbruikt veel energie.
  • Gebruik geen dunne kleerhangers of clips die indrukken kunnen achterlaten of de schouders uit vorm kunnen trekken.
  • De stof kreukt gemakkelijk. Hang het op in de badkamer terwijl u een warme douche neemt en gebruik de stoom om kreuken te verminderen.
/

Shop

Linnen items die op ons verlanglijstje staan:

Shop it

Hemd van Arket, € 79.

 

 

 

 

 

 

Linnen

Shop it

Kostuumbroek van COS, € 115.

 

 

 

 

 

 

Linnen Shop it

Open rug top van Cult Gaia, € 275

 

 

 

 

 

 

Linnen

Shop it

Jurk met uitsnijding van Mango, € 45,99

 

 

 

 

 

 

Linnen

 

Shop it

Blousejurk van Jacquemus, €580

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Linnen, Mode, Zomer.