Lies Mertens opent eerste boetiek in Antwerpen
© Lies Mertens

Lies Mertens opent eerste boetiek in Antwerpen

Leestijd: 1 min

De Belgische ontwerpster Lies Mertens opende op 15 november haar eerste boetiek in de Kloosterstraat in Antwerpen. Een grote stap voor de jonge creatieveling, die deze zomer pas haar webshop lanceerde.

Lies Mertens is een jonge, Belgische ontwerpster die in 2016 besloot om van haar passie haar carrière te maken. Ze was telkens teleurgesteld in haar zoektocht naar de perfecte tas en ontwierp uiteindelijk daarom zelf haar eigen handtassen. Haar vertrekpunt is dat functioneel design ook mooi kan en zelfs moet zijn.

In de zomer van 2017 lanceerde ze haar eigen webshop, maar nu vond ze het tijd om een volgende stap te zetten in haar carrière: het openen van een eigen boetiek. De eerste Lies Mertens winkel opende zijn deuren op 15 november in de Kloosterstraat. De boetiek zal open zijn van vrijdag tot zondag en ook fungeren als showroom.

De focus van Lies Mertens ligt erg sterk op een minimale impact op de wereld. Dit doet ze door te werken met gelooid leder zonder chemicaliën, dat bovendien ook compleet biologisch afbreekbaar is. De tassen worden ook allemaal ontwerpen in Antwerpen en met de hand geproduceerd door een klein familiebedrijf in Portugal.

Ook in de boetiek wordt de lijn doorgetrokken. Het interieur is volledig ingericht met kwaliteitsvolle, natuurlijke producten die indien nodig nadien ook gerecupereerd kunnen worden. Het design is degelijk en tijdloos maar met een persoonlijke twist. Net zoals de handtassen.

Lies Mertens store, Kloosterstraat 28, 2000 Antwerpen, open van vrijdag tot zondag, 11 tot 18 uur, woensdag en donderdag op afspraak. Meer informatie op www.liesmertens.be.

Emma Verbeke De artikels van >

West-Vlaamse die haar hart verloor aan Gent. Leeft zich graag uit met make-up of in de kickboksles. Houdt van goede boeken, bingewatchen en dansen tot in de vroege uurtjes.

Tags: Belgische ontwerper, Handtas, Lies Mertens.