Lente/zomer 2023 shows: de hoogtepunten van het Chanel defilé
© Chanel

Lente/zomer 2023 shows: de hoogtepunten van het Chanel defilé

Leestijd: 1 min

De Chanel lente-zomer 2023 modeshow vond zoals gewoonlijk plaats in het Grand Palais Éphémère op dinsdag 4 oktober 2022. Virginie Viard, artistiek directeur van Chanel, presenteerde een show van 71 silhouetten die een eerbetoon waren aan vrouwelijke allure en evenwicht.

/

Voorafgaand aan de show was een video van Inez & Vinoodh te zien waarin Kristen Stewart door de legendarische Le Champo wandelt, een toonaangevende Parijse bioscoop. Wie aan Chanel en film denkt, denkt onmiddellijk aan Alain Resnais’ sublieme film: L’année dernière à Marienbad. Waarom is deze film even belangrijk in de geschiedenis van het modehuis als die van Rue Cambon? Omdat Gabrielle ‘Coco’ Chanel zelf de kostuums ontwierp. Dit verklaart deels waarom de Chanel lente-zomer 2023 show zo theatraal en op cinema gericht was.

Lees ook: Onze 15 favoriete looks van het Rochas defilé lente/zomer 2023

“De films die we gezien hebben, die ons bezitten en die we voor onszelf uitvinden, Marienbad, de Nouvelle Vague, de allure according to Gabrielle Chanel, Karl, de veren, pailletten, hakken: Ik hou ervan als alles door elkaar loopt”, zegt Virginie Viard.

/

De Chanel-vrouw

Toen Alain Resnais’ film uitkwam, was Gabrielle Chanel 78 jaar oud. Men zei dat ze moeilijk was, maar ze omarmde met stijl en kennis van zaken de visie van deze nieuwe golf die de Franse film op zijn grondvesten deed schudden. Zo bevestigt ze luid en duidelijk dat de Chanel-vrouw een vrouw van haar tijd is, die leeft met haar tijdperk zonder ooit te vergeten wie ze is.

Op de catwalk van de Chanel-lente-zomershow 2023 presenteert Virginie Viard deze moderne vrouw die de garderobe van vrouwen door de eeuwen heen oppakt.

Lees ook: De ‘Wine Days’ strijken opnieuw neer in het Sofitel hotel Brussel

Margo Verhasselt De artikels van >

Heeft nooit iets met geometrische vormen gehad tot ze naar de Brusselse binnenstad verhuisde en maakt nu meer reclame voor de hoofdstad dan pakweg de toeristische dienst. Zegt verdomd veel 'it is what it is' voor iemand die niet echt een idee heeft van wat ze doet, tenzij op het gebied van lifestyletrends dan. Altijd te vinden voor een vroege apero met een gezellige babbel op een nog toffer terras.

Tags: Chanel, Fashion week, Parijs.