Onze 15 favoriete looks van het Rochas defilé lente/zomer 2023
©

Onze 15 favoriete looks van het Rochas defilé lente/zomer 2023

Leestijd: 1 min

Op 28 september presenteerde Rochas in de Folies Bergère zijn silhouetten voor lente/zomer 2023. Met bloemenprints en sprankelende kleuren als basis, houdt deze collectie het midden tussen de landelijk stijl en avondkleding. We selecteren 15 belangrijke looks.

/

Felle kleuren, korte rokjes, tafzijde en bloemenprints… De Rochas lente/zomer collectie voor 2023 bevat heel wat stukken die de zomergarderobe van veel vrouwen zal domineren.

Toen het Franse modehuis op woensdag 28 september een twintigtal looks presenteerde, allemaal extravagant en met een vleugje romantiek, lieten wij ons oog vallen op een selectie van silhouetten die volgend seizoen zeker deel zullen uitmaken van onze garderobe.

Lees ook: Lente/zomer 2023 shows: de grote comeback van Dries Van Noten in Parijs

Rochas presenteert een voorjaarsgarderobe aangepast aan alle stijlen

Paris Fashion Week, dag 3. Het is tijd voor Rochas om zijn lente-zomer collectie 2023 te onthullen. Toen het label aankondigde om zijn show te presenteren in het Folies Bergère theater, verwachtten we extravagante kleding. Maar Rochas besloot ons te verrassen door het veel draagbaarder te maken.

Dat is ook precies wat we leuk vonden aan deze collectie. De silhouetten hebben een uitgesproken lenteachtige en vrouwelijke uitstraling, zoals een roze mini-jurk met talrijke plooien van tafzijde onderaan die het silhouet van een bloem nabootsen. Overdag kan je het dragen met een paar ballerina’s, ’s avonds geven een zwarte panty en sandalen met hak een sexy uitstraling.

Ook wie graag een mooie outfit voor het werk samenstelt, zal blij zijn met deze Rochas-collectie. Niet voor niets wordt de werkkledingstijl hier geherdefinieerd aan de hand van twee charmante looks die niet zullen misstaan in een open kantoorruimte.

Imaxtree

De eerste is een set bestaande uit een vloeiende blouse en een palazzo broek versierd met een ruitjesprint. De tweede is een gestreepte overhemdjurk met een zwart korset dat het silhouet versterkt.

Deze silhouetten behoren ook tot onze favorieten: de zwarte total look, bestaande uit een organza bomberjack, een jurk met ruches en hoge hakken. Het is aan jou om te beslissen of het voor overdag of ’s avonds is, maar wij neigen naar het laatste. Ook ideaal voor een avondje uit: de tweedelige crop top set met een gigantische midi rok met plantenmotief. Erg draagbaar en daarom nu al tijdloos.

Ontdek onze 15 favoriete looks hieronder:

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Paris fashion week, Rochas.