Binnenkijker: smalste huis in Londen staat te koop voor 1,1 miljoen euro
© Winkworth

Binnenkijker: smalste huis in Londen staat te koop voor 1,1 miljoen euro

Door Enya Torrez
Leestijd: 1 min

Verscholen tussen een kapperszaak en een dokterspraktijk in Sheperd's Bush vind je het smalste huis van Londen. De woning is amper 1,7 meter breed en staat te koop voor zo'n 1,1 miljoen euro.

/

De huizenmarkt boomt. Niet alleen bij ons maar ook in Londen (ver)kopen veel mensen een huis. Wat ooit een legendarische hoedenwinkel was, werd enkele decennia geleden getransformeerd tot een gezellige gezinswoning. Het resultaat? Een miljoenen woning van maar 1,7 meter breed.

Het is van 2006 geleden dat het smalste huis van Londen te koop stond, toen nog voor de helft van de prijs waar het nu te koop voor staat. De huizenprijzen in de Britse hoofdstad liggen historisch hoog, en daar is geen enkele woning een uitzondering op.

Londen

Winkworth

/

Het mag dan wel het smalste huis van Londen zijn, maar wat krijg je nu allemaal voor het toch wel stevige bedrag van 1,1 miljoen euro? Verdeeld over vijf verdiepen, vind je twee slaapkamers, een badkamer, een bureauruimte, een (smalle) keuken en een woonkamer terug. Als kers op de taart krijg je er ook een privé dakterras en tuintje bij, een zeldzaam gegeven in een wereldstad als Londen. En hoewel het huis maar heel smal is, bestaat het totale woonoppervlakte uit 96 vierkante meters. Niet mis voor wie op zoek is naar een nederig stulpje in hartje Londen.

Hoewel het huis op zichzelf al impressionant genoeg is, zijn de voorbije inwoners des te impressionanter. Tijdens de jaren ’90 woonde kunst- en modefotograaf Juergen Teller in de eigenaardige woning. Later werd deze overgekocht door de Pride and Prejudice-acteur Simon Woods, die er samen met zijn partner en Burburry’s voormalige CEO Christopher Bailey in trok. De laatste bewoner is een Britse advocaat die het huis nog voor de helft van zijn huidige prijs aankocht.

Meer informatie over het huis en de verkoop vind je op www.winkwort.co.uk.

Lees meer Marie Claire op: In dit unieke kunsthuis in Brussel is alles te koop, Binnenkijken in de adembenemende ranch van Tom Ford en Binnenkijken in het kantoor van ‘The Blonde Salad’.

Tags: Binnenkijken, Immo, Londen.