Lee Jeans lanceert nieuwe Body Optix-lijn met grafisch kunstwerk op de Meir
© Lee Jeans

Lee Jeans lanceert nieuwe Body Optix-lijn met grafisch kunstwerk op de Meir

Door Shani Maes
Leestijd: 1 min

Wie graag gaat shoppen, loopt al eens over de Antwerpse Meir. Sinds kort kan je er niet alleen leuke items op de kop tikken, maar ook een grafisch kunstwerk bewonderen. Dat werd gemaakt door Argentijns-Spaanse kunstenaar Felipe Pantone (31) in samenwerking met denimmerk Lee Jeans. Het resultaat is een kleurrijk tapijt van grafische vormen om de nieuwe Body Optix-lijn van het jeansmerk te promoten.

Goed nieuws voor de denim lovers onder ons, want de nieuwe Body Optix-lijn van Lee Jeans is te koop. Deze nieuwe collectie garandeert volgens Lee een fantastische look-and-feel. Bij het maken van deze collectie gebruikten ze shading, een techniek die ook door graffiti-artiesten wordt toegepast. Hierdoor beweert Lee Jeans dat ze denim maken die elke vrouw als gegoten zit. Of dit daadwerkelijk zo is, zullen we natuurlijk zelf eens moeten uittesten. Weer een excuus om naar de Meir te trekken met andere woorden.

Nieuwe denimlijn

Felipe Pantone, de maker van het kunstwerk op de Antwerpse Meir, behoort als straatkunstenaar tot de wereldtop. Lee koos voor de samenwerking met Felipe omdat hij voor hen symbool staat voor het intuïtieve van hun nieuwe denimlijn.

Felipe studeerde af aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Valencia en runt zijn eigen designbureau waarmee hij de wereld voorziet van kunstinstallaties waarbij geometrie en het driedimensionale een centrale rol spelen. Dat is ook te herkennen in zijn kunstwerk in de Antwerpse shoppingstraat.

Lee Jeans

Lee Jeans

 

De Body Optix-lijn is verkrijgbaar bij Selfridges, geselecteerde Lee winkels (zoals de winkel in Antwerpen) en online. Wie de kunstinstallatie van Felipe Pantone nog wil bewonderen, kan zich nog tot en met 17 mei naar de Meir begeven. Het werk beindt zich aan de achterzijde van de Handelsbeurs, op de kruising van de Meir en de Twaalfmaandenstraat.

Vond je dit interessant? Lees dan zeker ook Crush of the day: De nieuwe punkcollectie van Diesel

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Antwerpen, Jeans, Kunst, Lee Jeans, Meir.