Lanvin brengt haar iconische ballerina’s opnieuw uit
© Lanvin

Lanvin brengt haar iconische ballerina’s opnieuw uit

Leestijd: 1 min

We schreven eerder al dat de ballerina's een comeback maken aan de voeten van de meest stijlvolle vrouwen ter wereld. Voor herfst-winter 2023-2024 is het het iconische model van Lanvin dat voornamelijk over de tongen gaat in de modewereld. 

/

Wat is een iconisch ontwerp? In een tijd waarin het woord een beetje te veel gebruikt lijkt, is het soms moeilijk om een precieze definitie te vormen. Maar laten we duidelijk zijn, een iconisch stuk is er een dat de tand des tijds doorstaat.

Een definitie die perfect past bij de Lanvin ballerina, die voor het herfstseizoen geherlanceerd wordt.

Lees ook: Hoe draag je ballerina’s in 2023?

De Lanvin ballerina, het verhaal achter een cultschoen

Het was Alber Elbaz die tijdens zijn eerste Lanvin modeshow in 2002 introduceerde wat het vlaggenschip van het Franse modehuis zou worden: de ballerina.

Lang voor de trend rond balletcore, maar na de uitvinding van de balletschoen in de 18e eeuw, werd de Lanvin ballerina een even praktische als esthetische schoen, ontworpen voor de garderobe van de moderne vrouw.

Van Jennifer Lopez tot Blake Lively en niet te vergeten Nicole Richie en Reese Witherspoon, alle beroemdheden van die tijd droegen dit model, waardoor het in minder dan een seizoen deel uitmaakte van de cultuur.

Het is dus niet verwonderlijk dat het luxelabel met een nieuwe kijk op deze tijdloze schoen komt. De nieuwe versie van de Lanvin ballerina combineert vakmanschap, elegantie en comfort in een elegant, ultraflexibel ontwerp.

Lanvin Ballerina

Lanvin

We zijn fan van de elastische band die dient om de voet te ondersteunen, de geïntegreerde zool die toch voor een klein beetje extra hoogte zorgt, en het logodetail aan de achterkant van de schoen op een contrasterende gewatteerde tong.

Het model is verkrijgbaar in mat of metallic leer en in verschillende kleuren. Om aan te tonen hoe iconisch de schoen is, werd de campagne gefotografeerd door Théo de Gueltzl, wiens ietwat onconventionele gevoel voor humor de schoen tot een hoger niveau tilt.

De Lanvin ballerina is hier te koop voor € 590.

Lees ook: H&M kondigt samenwerking aan met Rabanne.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.