Laat je inspireren door deze mooie interieurs van plantenliefhebbers
© Pedro Kok

Laat je inspireren door deze mooie interieurs van plantenliefhebbers

Leestijd: 1 min

De tijd dat we allemaal slechts één triestige plant is huis hadden staan, is al lang voorbij. Groen maakt nu volwaardig deel uit van ons interieur en dat lijkt niet snel te veranderen. Het boek The Ultimate Wonderplants bundelt de beste, mooiste, meest inspirerende interieurs van creatieve plantenliefhebbers van over de hele wereld. 

/

De trend om meer en ander groen in je interieur te brengen is here to stay! Irene Schampaert, een grafische vormgever, en Judith Baehner, journaliste en styliste, gingen daarom praten met tal van internationale groenexperts. In hun nieuwe boek The Ultimate Wonderplants vind je dan ook heel wat inspirerende wonderplants interieurs van over de hele wereld. Stuk voor stuk urban jungles die doen dromen van een eigen groene oase in huis. Wij mogen exclusief enkele voorbeelden uit het boek laten zien aan jullie:

Lees ook: Originele designstoelen van Vitra komen naar België

Het huis van Dirk Engelen, Antwerpen

De Belgische architect Dirk Engelen woont in een triplex pal in de Antwerpse Diamantwijk. Hij renoveerde de woning volledig, al behield hij de originele elementen zoals het betonnen plafond. “We hebben de voormalige grandeur hersteld, op een hedendaagse manier.”

Yannick Millpas

/

De loft van Hilton Carter, Boston

Carter is een filmmaker en interieurarchitect gespecialiseerd in planten. Geen wonder dat zijn droomloft er bezaait mee staat. “Omdat de loft op de hoek van een gebouw gelegen is, heb ik veel lichtinval waardoor ik verschillende planten kan houden. Elk met hun eigen noden.”

Hilton Carter

De gerenoveerde stokerij van Laurence Kluft, Antwerpen

Ook interieurarchitect Laurence Kluft, behield de originele structuur van de stokerij en dus ook de industriële elementen. Maar ze gaf er wel haar eigen draai aan door te spelen met materialen, contrasten en uiteraard planten.

Verne

Het huis van Jean-Marc, Parijs

Art-director Jean-Marc woont met zijn vrouw en drie kinderen in dit huis. Zijn eigen agency en galerij huizen op de gelijkvloers. Groen in huis is erg belangrijk omdat het hem doet denken aan toen hij nog op het platteland woonde met zijn gezin. “Planten in mijn leefomgeving brengen, was voor mij de enige manier om natuur zijn plek in de stad te geven.”

Sisters Agency

/

Het boek sluit af met een plantenoverzicht en een aantal handige tips & tricks. Wonderplants is de ultieme inspiratiebijbel en een praktisch naslagwerk.

The Ultimate Wonderplants is uitgegeven bij Lannoo, kost € 29,99 en is onder andere online te koop. 

Lannoo

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Design, Interieur, Planten.