Originele designstoelen van Vitra komen naar België
© Vitra

Originele designstoelen van Vitra komen naar België

Leestijd: 1 min

'The original comes from Vitra', de internationale roadshow die de verhalen achter de iconische stoelen van het Zwitserse merk Vitra vertelt, is nu te bewonderen in designwinkel Casteelken. Het is de enige stop in België van de expo die de wereld afreist. 

/

De stoelen van Vitra zijn al jaar en dag designklassiekers. De kans is dan ook groot dat je een exemplaar, of een replica ervan, in huis hebt. In de rondreizende tentoonstelling ‘The original comes from Vitra’ wil het merk tonen wat er allemaal schuilgaat achter hun iconische ontwerpen. En dat doet het aan de hand van foto’s van technische tekeningen, schetsen en prototypes.

Lees ook: Keramiek, c’est chique: 15 crushes in ons lievelingsmateriaal

De verschillende installaties, elk gewijd aan een Vitra-origineel, moet bezoekers inspireren met interessante weetjes over elk ontwerp, zoals het achtergrondverhaal, de typische kenmerken, de functie of de invloed. De echte stoelen mogen dan wel investeringen zijn, er gaat ook een bepaalde kracht vanuit.

Vitra

Het bezit van een origineel brengt immers vreugde – door de esthetische waarde van het ontwerp, door het gebruik ervan in ons dagelijks leven en omdat je het aan de volgende generatie kan doorgeven. Wat niet direct het geval is met de replica’s die van goedkoop plastiek in China gemaakt zijn.

Onder andere de ‘Panton’-stoel, de ‘Standard’-stoel van Jean Prouvé, de Landi-stoel en de iconische ‘Lounge Chair’ van Charles & Ray Eames zijn te bewonderen in de Casteelken showroom in Rumbeke.

Vitra Wedstrijd

Ter gelegenheid van deze expo worden 3 iconische Vitra items verloot onder de bezoekers. Je maakt kans op een Eames House Bird, een George Nelson wandklok of een authentieke Chaise Tout Bois van Jean Prouvé in naturel eik.

Praktische info

Casteelken Rumbeke
Kerkplein
St. Petrus & Paulusstraat 2
8800 Rumbeke – Roeselare

Openingsuren
Expo loopt van 10 oktober tot 14 november
ma – za: 10u – 18u
Gesloten op zondag en feestdagen

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Design, Stoelen, Vitra.