Laarzen met glitters zijn de onverwachte hit van het seizoen
©

Laarzen met glitters zijn de onverwachte hit van het seizoen

Leestijd: 2 min

Hoewel de kans groot is de we de feestdagen opnieuw in klein gezelschap doorbrengen dit jaar, zullen we dat alleszins niet doen in jogging en comfortabele schoenen. Als het van de grote modehuizen afhangt, staat dit najaar helemaal in het teken van laarzen met glitters. We zagen de schoen voor het eerst op de catwalk bij Prada, Dries Van Noten en Stella McCartney en nu duikt hij ook op bij andere merken. We shopten voor jou de zeven mooiste exemplaren bij elkaar. 

Dankzij de pandemie zijn comfortabele schoenen populairder dan ooit, denk aan het succes van Birkenstocks, klompen en zelfs Crocs. Maar er is ook een sprankelend licht aan het einde van de tunnel voor liefhebbers van hakken. De met glitters versierde fantasielaars is immers de schoenentrend van het seizoen. Exact het tegenovergestelde van de praktische schoenen die naar onze mening net iets te lang hoogtij vierden.

De collecties die momenteel in de winkels liggen, werden ontworpen tijdens de lockdowns waarin hoop en optimisme een belangrijkere rol speelden. Sparkly knielaarzen weerspiegelen dat en zijn bovendien gegarandeerde mood boosters. Dat consumenten ook nood hebben aan die positiviteit, bewijzen de ‘Holy’ laarzen van het Italiaanse merk Paris Texas. Ze gingen viraal op Instagram en waren bijna altijd uitverkocht ondanks dat er geen feestjes waren.

Dries Van Noten, Prada, Stella McCartney

Laarzen met glitters zijn een blijver

Andere opmerkelijke momenten in de geschiedenis van de glitterlaars zijn Michele Obama die in 2018 haar boek promootte in dijhoge gouden glitter Balenciaga Knife-laarzen. Saint Laurent lanceerde in 2017 de Niki-laarzen die de meest besproken schoen van het seizoen waren, en in trek vielen bij onder andere Rihanna. Twee jaar geleden bracht ook Essentiel Antwerp zilveren laarzen met glitters uit die al snel het Belgische straatbeeld overnamen.

Laarzen met diamanté details zaten altijd al in de collecties van schoenontwerpers als Roger Vivier en Jimmy Choo, maar dit seizoen is de aanpak veel minder subtiel; Victoria Beckham presenteerde een glinsterende zilveren knielaars gecombineerd met camel jassen en wat zachte tailoring. Het zijn de laarzen die terecht alle aandacht krijgen. Stella McCartney daarentegen verblijdde haar fans met (meer dan) dijhoge fonkelende lurexlaarzen in contrasterend turkoois en pompoenoranje. McCartney’s glamourlaarzen zijn gemaakt van PVC-vrije glitters en hebben een hak van gerecyclede ABS-stekkers.

Balenciaga x Gucci, Victoria Beckham

Ook Prada toonde laarzen met glitters op de catwalk. De stompige platform boots van het Italiaanse merk zijn bezet met pailletten en verkrijgbaar in verschillende kleuren. Dries Van Noten ging dan weer voor glanzende knielaarzen in zilver en blauw. Tenslotte is er nog de samenwerking tussen Balenciaga en Gucci die nu eindelijk te koop is. In de zee van sprankelende pumps en rijlaarzen, was de ultieme showstopper de GG reliëf strass Knife laars die gepresenteerd werd in combinatie met een head-to-toe glitter pak.

Voor wie deze winter graag wat optimisme in haar kast wil injecteren, selecteerden wij hieronder alvast zeven mooie laarzen met glitter.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Dries Van Noten, Glitter, Laarzen, Mode, Prada, Stella McCartney.