Arte Antwerp opent eerste winkel in Brussel
© Arte Antwerp

Arte Antwerp opent eerste winkel in Brussel

Leestijd: 1 min

Arte Antwerp, het streetwearmerk dat Antwerpenaar Bertony Da Silva oprichtte in 2009, opent op 8 maart een eerste winkel in Brussel. Na het succes van de flagshipstore in zijn thuisstad, werd het tijd voor uitbreiding naar onze hoofdstad.

/

Bertony Da Silva richtte het label op in 2009 als een experiment om verschillende kunstvormen samen te brengen in de vorm van een T-shirt-collectie. Ondertussen groeide het uit tot een volwaardige collectie die zijn inspiratie haalt uit de streetwearcultuur en waarbij de nadruk op grafisch ontwerp ligt.

Vijf jaar na de opening van de eigen winkel in de Antwerpse Kammenstraat, begint Da Silva aan een nieuw avontuur in onze hoofdstad. Hij licht toe: “Arte Antwerp creëert hiermee een eigen uitvalsbasis voor de Brusselse community. Het is een dynamische en internationaal georiënteerde community die we op deze manier eindelijk een stuk van het Arte Antwerp universum dichter bij huis kunnen bieden.”

Arte Antwerp

Om de lokale community te eren en naar analogie met de Arte Antwerp items, lanceert het merk een exclusieve reeks T-shirts en hoodies die enkel in de Brusselse winkel verkrijgbaar zullen zijn. Voor de locatie van de nieuwe vestiging koos het Belgische modemerk voor de Antoine Dansaertstraat.

Arte Antwerp werkte samen met opkomend Belgisch talent Orson Van Beek voor het interieur van de winkel. De designer transformeerde het pand tot een modernistische ruimte met aluminium wanden en modulaire schappen. Het plafond werd in zijn originele, ruwe betonnen staat behouden. De lichte, houten vloer zorgt voor een warme toets aan de ruimte.

Antoine Dansaertstraat 50, 1000 Brussel.

Vond je dit interessant? Lees dan ook: 21 zonnebrillen voor het eerste zonnig weekend van het jaar. Haider Ackermann aan de slag bij het Belgische Maison Ullens. België heeft werk aan de winkel op vlak van body positivity.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Antwerp, Arte, Brussel.