KAAI gaat in zee met Igor Dieryck: “Ik wil dat de tas voor iedereen toegankelijk is”
© kaai

KAAI gaat in zee met Igor Dieryck: “Ik wil dat de tas voor iedereen toegankelijk is”

Leestijd: 1 min

Na succesvolle samenwerkingen met Marie Martens en Nel Maertens, bundelt het Belgische handtassenmerk KAAI ditmaal haar creatieve krachten met Igor Dieryck (24). Recent alumnus van de Antwerpse Modeacademie en huidig Junior designer bij iconisch modehuis Hermès. Samen ontwikkelden ze een compacte, maar in het oog springende stoffen unisex tas ‘Faded’ in herkenbare print uit Dieryck’s afstudeercollectie, YESSIR.

/

De samenwerking komt voort uit Dieryck’s ambitie om een inclusieve handtas te creëren. “Voor mij is het belangrijk dat de tas voor iedereen toegankelijk zou zijn om te dragen”, aldus Igor. Inclusiviteit en diversiteit, twee onderwerpen die reeds langer een controversiële positie innemen in de mode-industrie, spelen een grote rol. Met de collaboratie willen zowel KAAI als Igor deze positieve evolutie verder een duwtje in de rug geven en een bijdrage leveren aan het stimuleren van diversiteit en inclusie in de mode-industrie. Voor de samenwerking met KAAI blijft Igor trouw aan zijn herkenbare stijl waarmee hij voor dit ontwerp ook aan de slag ging met fading, degradé en subtiele overgangen tussen contrasterende kleuren.

Lees ook: Vijf simpele recepten met eetbare planten

“Ik combineer graag digitaal design met handwerk, waardoor mijn ontwerpen tijdloze en moderne organische vormen krijgen. De print op de tas is ontstaan uit een experiment met waterverf op een heel oude papiersoort, afkomstig van mijn overgrootvader. Door met de hand te schilderen en vervolgens digitaal te bewerken bekwam ik dit resultaat”, vertelt Igor.

/

Co-creatie

De print op de KAAI x Igor D. Faded crossbody bag bevat een bijzonder detail, een stukje tekst geschreven door zijn overgrootvader. Voor zijn eigen werk haalt Igor inspiratie uit foto’s van zijn grootouders en overgrootouders. Hierdoor brengt hij elementen samen van verschillende generaties in een inclusief ontwerp, zo ook voor zijn meest recente collab met KAAI.

“Na 4 jaar aan de modeacademie te studeren wandelde ik elke dag voorbij de etalage van KAAI. Ik zag dan ook de collab’s met andere medestudenten zoals Marie Martens en Nel Maertens. Toen Helga Meersmans, designer bij KAAI me benaderde voor een collab, realiseerde ik me meteen hoe indrukwekkend het zou zijn om mijn co-creatie in die etalage te zien schitteren. En dat staat dus ook te gebeuren nu”, klinkt het.

De limited edition KAAI x Igor D. Faded crossbody bag is vervaardigd uit 100% nylon en is 22cm x 14cm x 4cm groot. De Faded kan op verschillende manieren worden gedragen door te spelen met de lengte van de riem. Langs de binnenzijde heeft het ontwerp één vak met ritssluiting om waardevolle spullen veilig in op te bergen.

De tas in samenwerking met Igor Dieryck bedraagt € 95 en is in beperkte oplage vanaf eind mei online en in de eigen winkels te Antwerpen en Brussel verkrijgbaar.

Lees ook: 3 niet te missen zomerse rooftops

Margo Verhasselt De artikels van >

Heeft nooit iets met geometrische vormen gehad tot ze naar de Brusselse binnenstad verhuisde en maakt nu meer reclame voor de hoofdstad dan pakweg de toeristische dienst. Zegt verdomd veel 'it is what it is' voor iemand die niet echt een idee heeft van wat ze doet, tenzij op het gebied van lifestyletrends dan. Altijd te vinden voor een vroege apero met een gezellige babbel op een nog toffer terras.

Tags: Kaai.