Jeff Koons en Louis Vuitton zetten samenwerking verder
© Louis Vuitton Malletier

Jeff Koons en Louis Vuitton zetten samenwerking verder

Door Charlotte Deprez & Tine Stoop
Leestijd: 1 min

Afgelopen april sloeg het nieuws van de samenwerking tussen Jeff Koons en Louis Vuitton in als een bom. En met reden: op tassen van het luxemerk prijkten kunstwerken van grote meesters. Deze herfst zetten Jeff Koons en Louis Vuitton hun samenwerking verder en dat ziet er zo uit...

De Samenwerking

Het tweede hoofdstuk van de Masters collectie wordt gelanceerd op 27 oktober. Hiervoor verwerkte Jeff Koons enkele van zijn Gazing Ball schilderijen op iconische tassen van Louis Vuitton. De schilderijen die hij koos zijn Jeune fille se reposant van François Boucher, Terre délicieuse van Paul Gaugain, Déjeuner sur l’herbe van Edouard Manet, Nymphéas van Claude Monet, Le triomphe de Pan van Nicolas Poussin (exclusief verkrijgbaar in het nieuwe Maison Louis Vuitton Vendôme), en Ancienne Rome van J.M.W. Turner.

Door kunstwerken op een nieuwe manier te interpreteren willen het modehuis en de kunstenaar kunst opnieuw tot bij het grote publiek brengen. Opmerkelijk is dat Jeff Koons voor de eerste Masters collectie zijn eigen initialen in de beroemde Monogram Louis Vuitton tas verwerkte. Een gedurfde zet, aangezien het modehuis nooit eerder de toestemming gaf zijn iconische logo te veranderen.

In onderstaande video legt Jeff Koons uit waarom hij koos voor het schilderij Nymphéas van Claude Monet.

De collectie

Louis Vuitton en kunst

De laatste jaren zet Louis Vuitton zich erg in voor de kunstwereld door samen te werken met verschillende hedendaagse artiesten, maar ook door regelmatig de rol van beschermheer op zich te nemen en het publiek op nieuwe manieren met kunst te confronteren.

De laatste grote onderneming was de opening van de Fondation Louis Vuitton in Parijs in 2014. Dit museum voor hedendaagse kunsten organiseert prachtige tentoonstellingen zoals meest recent de Art/Afrique, le nouvel atelier expo.

Beeld en video’s: Louis Vuitton Malletier

Tine Stoop De artikels van >

Houdt van dansen, verliest zich graag in een goed boek en zegt geen nee tegen avontuur. Is sinds kort de trotse eigenaar van een vintage Chanel.

Tags: Collab, Jeff koons, Louis vuitton.