Japanse ontwerper Issey Miyake overleden
© getty images

Japanse ontwerper Issey Miyake overleden

Leestijd: 1 min

De Japanse modeontwerper, Issey Miyake, is op 84-jarige leeftijd overleden aan kanker.

Modeontwerper Issey Miyake werd geboren op 22 april 1938 in Hiroshima (West Japan). Hij was amper zeven jaar toen op 6 augustus 1945 de eerste atoombom in de geschiedenis op zijn geboortestad werd gedropt door de Verenigde Staten. Daarbij kwamen toen 140.000 mensen om het leven. Hij overleefde de ramp, maar zijn moeder stierf drie jaar later aan de bestraling.

Lees ook: 5 tips om je manicure zomerproof te houden

Hij volgde een grafische opleiding aan de Tama Universiteit voor Schone Kunsten in Tokio en verhuisde in 1965 naar Parijs. Daar studeerde hij mode aan de Parijse school Chambre Syndicale de la Couture. Vanaf de jaren 80 maakte Issey Miyake zijn stijl wereldwijd bekend door materialen te gebruiken die nog nooit eerder in de mode gezien waren. De Japanse modeontwerper stond vooral bekend om zijn technologiegedreven designs en zijn parfums.

/

Miyake Design Studio

Hij richtte de Miyake Design Studio op in Tokio in 1970, en opende kort daarna zijn eerste Parijse boetiek. Tegen de jaren 1980 was zijn carrière in volle gang toen hij experimenteerde met materialen van plastic tot metaaldraad en zelfs ambachtelijk Japans papier.

De ontwerper zou op 5 augustus overleden zijn en de begrafenis zou al hebben plaatsgevonden in overeenstemming met zijn wensen.

Lees ook: Editor’s Pick: de eerste vrouwencollectie van Café Costume

Margo Verhasselt De artikels van >

Heeft nooit iets met geometrische vormen gehad tot ze naar de Brusselse binnenstad verhuisde en maakt nu meer reclame voor de hoofdstad dan pakweg de toeristische dienst. Zegt verdomd veel 'it is what it is' voor iemand die niet echt een idee heeft van wat ze doet, tenzij op het gebied van lifestyletrends dan. Altijd te vinden voor een vroege apero met een gezellige babbel op een nog toffer terras.

Tags: Issey Miyake.