Iris Apfel x H&M: 100 jaar stijlinspiratie
© H&M

Iris Apfel x H&M: 100 jaar stijlinspiratie

Leestijd: 1 min

De Zweedse modeketen H&M pakt uit met een gloednieuwe modesamenwerking. Samen met mode-icoon Iris Apfel lanceren ze een collectie ter ere van haar honderdste verjaardag. De Iris Apfel x H&M-collectie ligt begin 2022 in de winkels.

/

Iris Apfel kennen we als de stijlvolle hoogbejaarde vrouw die onder andere voor negen verschillende Amerikaanse presidenten het interieur van het Witte Huis onder handen nam. Ze was al in de tachtig toen ze ontdekt werd als stijlicoon in 2005 en dat leverde haar geen windeieren op. De voorbije tien jaar bracht ze onder andere een make-uplijn uit in samenwerking met M.A.C., er verscheen een documentaire over haar leven, ze ontwierp sieraden op het Home Shopping Network en een kledingcollectie bij Macy’s.

Iris Apfel x H&M

Iris Apfel x H&M

Om haar honderdste verjaardag te vieren, komt ze nu met een grootste samenwerking met H&M. De Iris Apfel x H&M-collectie zal een uitgebreid assortiment bevatten voor iedereen. Van kleding tot accessoires – allemaal in Iris’ kenmerkende excentrieke stijl.  De belangrijkste stukken in de collectie zijn kleurrijke coördinerende sets, pakken met bloemen, jurken met ruches en felle prints. Met een mix van texturen, interessante snitten en patronen. Als aanvulling op de kledinglijn is er ook een sieraden- en accessoirelijn. Geïnspireerd door Iris’ gelaagde look en haar voorliefde voor chunky statement items, zijn de accessoires gebaseerd op vele thema’s waaronder planten, dieren en schatten uit een andere wereld.

Ik vind H&M geweldig en ze zijn absolute pioniers op hun gebied – waar ik van hou! Ik hou van high end voor betaalbare prijzen, en H&M heeft dat onder de knie. – Iris Apfel

De items in de collecties, of van duurzamere bronnen en elk kledingstuk en accessoire is gemaakt met circulariteit in gedachten.

Iris Apfel x H&M is verkrijgbaar vanaf begin 2022.

Lees ook: Iris Apfel in 10 legendarische oneliners.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.