Interview met Sofie Valkiers: “Ik wil graag een groot juwelenmerk uitbouwen maar ik ben niet gehaast.”
© Sofie Valkiers

Interview met Sofie Valkiers: “Ik wil graag een groot juwelenmerk uitbouwen maar ik ben niet gehaast.”

Leestijd: 2 min

Inluencer Sofie Valkiers brengt dit seizoen haar eerste high end juwelencollectie uit, genaamd Valkiers. De collectie omvat acht ontwerpen in 18 karaat geel, roze en wit goud. Voor de ontwikkeling kiest Sofie voor prestigieuze ateliers in haar geboortestad Antwerpen, hoofdstad van de diamant.

De diamanten die in haar juwelen worden gebruikt zijn duurzaam, met dezelfde superieure kwaliteit als die uit de traditionele mijnbouw. Alles is handgemaakt en klaar om rond onze vinger te schuiven.

Is dit de eerste stap naar een Valkiers-modeimperium? Wij vroegen het op de man af:

/

Proficiat Sofie, kunnen we dit een volgend stadium in je carrière noemen? Was het tijd voor iets anders?

Ik had inderdaad zin in een nieuwe uitdaging. Ik hou van mijn job en ik vind het enorm fijn om nu ook eens aan de andere kant te staan en een merk te lanceren. Er komt super veel bij kijken, zeker omdat ik betrokken ben vanaf het begin (design, opvolging in het atelier,…) tot het einde (shoot, model kiezen,…) maar ik vind het enorm spannend. Ik kan er al mijn passie in kwijt.

Het was altijd een jeugddroom om mijn eigen juwelenlijn te hebben dus ik ben heel erg gelukkig. Dat ik ook nog eens vanuit mijn hometown kan werken, is een extra bonus.

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Valkiers Jewellery (@valkiersjewellery) le

/

Na juwelen, volgen er nog accessoires?

Mijn focus ligt echt op juwelen en dat zal nog niet snel veranderen. Het vakmanschap van mijn juwelen is heel erg boeiend en ik heb nog veel te leren. Er is ook nog zó veel te ontdekken.

Wil je meer de richting van ontwerpen uitgaan, of kunnen we je blijven volgen als influencer?

Ik ben iemand die zijn hart volgt dus voor zolang het goed aanvoelt blijf ik doen wat ik doe. Vanaf het moment dat ik het niet meer met passie doe, dan is het tijd om te veranderen. Maar voorlopig heb ik er nog veel te veel zin in…

Lees ook: stijlvol tussen de pampers met de tips & tricks van Sofie Valkiers. 

/

Wat was de grootste uitdaging, en wat was de grootste euforie tijdens het maken van je collectie?

De grootste euforie was de campagneshoot. Kijk, je ziet die collectie echt tot leven komen. Het model zag er fantastisch uit, de juwelen kwamen erg goed tot hun recht en het resultaat was exact hoe ik het voor ogen had. De grootste uitdaging was het werken met kostbare materialen. De Valkiers-ster is een 3D design in 18K goud – er liggen verschillende lagen goud op elkaar waardoor je een 3D effect krijgt – en het was even uitzoeken hoe we tot het mooiste resultaat zouden komen.

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Valkiers Jewellery (@valkiersjewellery) le

/

Wat zijn je toekomstplannen?

Ik wil graag een groot juwelenmerk uitbouwen maar ik ben niet gehaast. Ik ga altijd liever voor kwaliteit dan kwantiteit en wil enkel iets lanceren wanneer ik er voor 100% achter sta. Ik doe dan ook niet mee aan de traditionele lanceer timings zoals ‘Spring Summer’ en ‘Fall Winter’ maar ik lanceer in kleine drops, telkens wanneer ik een nieuwe design heb. Zo voelt het voor mij natuurlijker aan en ik denk dat dit mijn designs ten goede komt.

Kan je als influencer nu nog met andere juwelenmerken in zee?

Ik ben altijd van mening dat je moet durven “mixen en matchen”. Zo kun je bijvoorbeeld een verrassend resultaat verkrijgen als je een fijne, gouden ketting durft combineren met een surfersketting van een locale juwelendesigner die je hebt ontmoet op reis. Dat maakt je outfit zo veel interessanter. Dus ik zal zeker nog wel met andere juwelenmerken in zee gaan, maar de gouden regel is natuurlijk altijd dat het bij mij en mijn stijl past.

Bedankt, Sofie!

Lees ook: 13 beautygeheimen van Sofie Valkiers op het filmfestival in Cannes

Elise Van de Meulebroucke De artikels van >

Rolt uit bed voor runner’s high en soja lattes, herleeft in de zomer, houdt niet van hangovers maar wel van The Cure. Dol op alles wat snel gaat, behalve fastfood. In drie woorden: modegek, marathonzot en newsaholic.

Tags: Juwelen, Sofie Valkiers.