Interieurarchitect Gert Voorjans houdt online uitverkoop dit weekend
© Gert Voorjans

Interieurarchitect Gert Voorjans houdt online uitverkoop dit weekend

Leestijd: 1 min

De wereldberoemde interieurarchitect uit Antwerpen Gert Voorjans verkoopt op 12 en 13 oktober meer dan 350 van zijn meubels en kunstwerken. De verkoop zal plaatsvinden bij veilinghuis Bernaerts. Hij doet dat onder het motto “Never stop starting!”.

/

Met zijn kleurrijke stijl waarvoor hij zich laat inspireren door elementen uit het Oosten en het Westen, heeft Gert Voorjans al voor enkele van ’s werelds belangrijkste residentiële en zakelijke klanten woningen ontworpen. Voorjans studeerde Interieurarchitectuur in Hasselt, behaalde een postgraduaat Kunstgeschiedenis in Siena en een postgraduaat Styles & Arts bij Sotheby’s in Londen.

In 1997 opende hij zijn eigen architectuur- en designhuis in Antwerpen, aan de Leopoldplaats. AD Collector heeft hem een ​​van de beste interieurontwerpers genoemd. Als gastontwerper ontwierp hij een collectie stoffen en home furnishing voor Jim Thompson die in 2018 werd gelanceerd. AD France nomineerde hem als één van ‘Les 100 Décorateurs du Moment’. Bij het grote publiek gaven vooral zijn inrichtingen voor Dries Van Noten zijn bekendheid een boost.

Gert Voorjans

/

Veiling

Voorjans wil nu een bladzijde omslaan en verkoopt daarom zijn hele stock bij veilinghuis Bernaerts. Hij zal namelijk meer op projectbasis werken en heeft daarom minder voorwerpen in stock nodig. In totaal gaan 368 kavels onder de hamer. Denk onder andere aan unieke stukken zoals het Ecureuils cabinet uit 1930 (€ 30.000-40.000), klassiek meubilair gestoffeerd in typisch Gert Voorjans/Jim Thompson textiel en geglazuurde terracotta sculpturen for that dash of colour.

Even opmerkelijk is in de collectie schilderijen het portret ‘Indiz’ van Kati Heck naast een groot werk van de 18de-eeuwse Petrus Norbertus van Reysschoot. Of een grafietschilderij van Jae Ko, twee imposante zonnespiegels, een ensemble houten kaarsenhouders of nog twee Syrische kabinetten met inlegwerk.

Kijkdagen: 5-11 oktober (10-18u) (enkel op afspraak).

Veiling: 12 & 13 oktober (14u) (beperkte plaatsen, reservatie verplicht)

/

Kunstboek

Voorjans zal opnieuw beginnen, maar niet zonder zijn unieke verzameling te vereeuwigen in een kunstboek ‘Collectibles’ uitgegeven bij Lannoo. De publicatie omvat een overzicht van Gert Voorjans’ gehele collectie in de unieke setting van zijn huis op de Leopoldplaats.

Verder wil hij zijn passie voor verzamelen overdragen op een nieuwe generatie ’tastemakers’, voor wie hij het pad geëffend heeft. Zijn privécollectie van kunst, antiek en curiosa kunnen elk op zich aan een nieuwe reis beginnen. Collectibles verzamelt het beste van Gert Voorjans‘ collectie van objecten en artefacts, die hij over een tijdspanne van 25 jaar heeft verzameld.

Het boek is onder andere online te koop voor € 55.

Lannoo

Lees meer Marie Claire op: #Kijknietweg van grensoverschrijdend gedrag in de sport- en cultuursector. Dries Van Noten overtuigt ook zonder modeshow. Anton Corbijn zoekt in nieuwe expo de cross-over op tussen fotografie en de modewereld. 

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Antwerpen, Design, Gert voorjans, Interieur.