Hokus pokus… volumeshampoo
Haren die altijd plat vallen? Tover je haargordijn om in een weelderige dos. Hoe je dat doet? Heel eenvoudig: met een shampoo die je haren voller maakt! Het klinkt onwaarschijnlijk, maar het werkt echt. Een volumeshampoo reinigt het haar ten eerste grondig zonder het te verzwaren. Het echte wonder wordt verricht door luchtige, verzorgende polymeren die positief geladen zijn. Deze ionen hechten zich aan de haren vast en stoten elkaar af. Resultaat? Tussen elk haar komt een klein luchtkussentje dat de haardos meteen voller maakt. Straf hé?
De truc voor langere, vollere wimpers
Wimpers waar Betty Boo een puntje aan kan zuigen? Met een laagje mascara lijken je wimpers sowieso langer, elk haartje wordt immers tot in de punt in de verf gezet. Maar nu laat de technologie in de beautyproducten nog veel meer toe: bijenwas, polymeren, nylon- of microvezels vormen een soort ademend siliconenlaagje dat zich als een jasje over elk wimperhaar heen zet. Zelfs de dunste en kortste wimpers worden voller en langer, net alsof er een stuk werd aangezet. Gebruik je onder je mascara nog een extra laagje van deze geconcentreerde polymeren, dan lijkt het helemaal toverkunst.
Angelina lippen
Een maatje meer mag, als het over lippen gaat zeker, want deze kunnen tegenwoordig niet dik genoeg zijn. En neen, je moet niet onder het mes. Kies gewoon een lipgloss die je lippen voller maakt. Dat vraagt om uitleg: elke lipgloss maakt de lippen optisch wat voller omdat de glansdeeltjes het licht weerkaatsen, zodat deze meer op de voorgrond treden. Maar, er is meer: ook stimulerende ingrediënten in beautyproducten maken het verschil: pepermunt, spicy kruiden zoals kaneel en gember en stimulerende peptiden zorgen plaatselijk voor meer bloedtoevoer, én… een aanzienlijke toename in het lipvolume. Kusje?
Lees hier alles over hoe je je lippen optisch nog meer volume kan geven
Halt transpiratie!
Weg transpiratiesporen en okselvijvers! want met een goede deodorant is ook dat probleem van de baan. Deo’s bevatten vaak anti-transpiranten (zoals zouten van aluminium, zink of zirkonium). Zo gaat het in zijn werk: ze leggen een filmpje bovenop de huidporiën zodat er geen zweet meer ontsnappen kan én ze verlagen de zuurtegraad zodat bacteriën (verantwoordelijk voor vreemde luchtjes) geen kans krijgen. Alcohol wordt vaak toegevoegd omdat ze de poriën vernauwt, voor een nog grotere anti-transpiratie garantie.
1,2,3, droog nagellak
Wie kent het niet… je doet nagellak aan, je wacht en wacht, en wanneer je denkt dat het eindelijk is opgedroogd, is dat toch niet het geval en is al je werk naar de vaantjes. De oplossing voor ongeduldige lakkers? Sneldrogende nagellak. In een minuutje (of enkele seconden zelfs!) hard, dankzij een formule waarvan de gebruikte stoffen sneller vervliegen dan een gewone lak. Nadeel: Deze blijft minder lang dan een gewone lak.
Weg met diepe rimpels
Jammer voor ons maar het onvermijdelijke gebeurt toch: we krijgen rimpels. Gelukkig brengt de nieuwste technologie troost en staan ze haast te zwaaien met het aanbod rimpelvullende producten om die ongewenste groeven des tijds te verdoezelen. Hoe dat in zijn werk gaat? Speciale microcapsules voorzien van nog specialere complexen van bv. hyaluronzuur, dringen de huid en de rimpel in. In combinatie met water (aanwezig in de huid) zwellen ze op tot wel 10 à 20 keer hun eigen volume. Resultaat? De rimpel wordt opgevuld. Ook lichtreflecterende pigmenten worden in de strijd gegooid: ze vangen het licht, en de rimpels wordt optisch een beetje weg gekaatst.
Wallen, adieu!
Kringen rond de ogen, liever niet. Vroeger moesten we dikke lagen camouflage leggen om de sporen van een zware nacht uit te wissen maar nu, met de nieuwste camouflagesticks is het slechts een koud kunstje: een klik op een knopje, een juiste hoeveelheid product komt op je penseel, enkel nog uitsmeren en klaar! Maar hoe kan zo’n dun laagje nu zoveel verdoezelen? Het is pure optica. In zo’n fijne laag zitten wel duizenden lichtreflecterende pigmenten die imperfecties verdoezelen, oranje pigmenten neutraliseren blauwe kringen, gele pigmenten paars en roze pigmenten bruine of grijze kringen. Denk aan de Touche Eclat van Yves Saint Laurent en de Light Luminator van Guerlain en de Master Corrector van Georgio Armani.
Làààng-houdende make-up en beautyproducten
Je ziet ze overal opduiken: 24-uur houdende foundation, lippenstift die nooit afgaat en blijft en blijft. Hoe doen ze het toch? Wel, het zit zo: het pigment van een lippenstift (de kleur) zit in een basis, meestal een soort crème die de lippen hydrateert en smeuïg maakt. Bij lang houdende make-up is deze basis anders. Hier wordt een soort siliconen laag gebruikt dat meteen na het opbrengen vervliegt, zodat het pigment zelf zich stevig vasthecht aan de huid. Klein nadeel? Het droogt uit, daarom dat deze lipsticks en foundations vaak uit twee stappen bestaan, een kleurproduct en een afzonderlijke verzorging voor daaroverheen.
Een express haarkuur
Vroeger nam een haarmasker véél tijd in beslag. Je liep met een handdoek-tulband door het huis, je had de tijd om thee te maken, ze op te drinken, en een tijdschrift te doorbladeren vooraleer je masker was ingedrongen. Maar tijden veranderen en haarmaskers ook. Nu doen hun vlottere broertjes, de expresmaskers er dertig seconden over om je stugge haren in zijdezachte lokken om te toveren. De reden dat het sneller gaat? De werkstoffen (aminozuren en proteïnen) in deze beautyproducten worden zo pietepeuterig klein gemaakt, zodat deze veel sneller en makkelijker in de haren dringen. Ook leave-in-conditioners, die je niet hoeft uit te spoelen, werken met dit principe. Een klassieke haarkuur heeft nog steeds een hoger verzorgingsgehalte, dus voedt meer maar verzwaart het haar, terwijl de express-variant de haren vrij luchtig houdt. Voor perfecte haren wissel je ze dus best nu en dan eens af.