H&M kondigt samenwerking met Simone Rocha aan
© Simone Rocha x H&M

H&M kondigt samenwerking met Simone Rocha aan

Leestijd: 1 min

De kogel is door de kerk: Zweedse modeketen H&M kondigt een nieuwe designersamenwerking aan met de Ierse ontwerpster Simone Rocha. De collectie die zal bestaan uit een vrouwen-, mannen- en kinderlijn ligt vanaf 11 maart 2021 in de rekken. 

/

Elk jaar is het weer een stormloop naar de H&M-winkels voor hun felbegeerde designcollectie. Na samenwerkingen met onder andere Balmain, Maison Margiela en Erdem, werkt de Zweedse keten deze keer samen met Simone Rocha. Deze samenwerking zal, net als al het werk van de ontwerpster met Aziatische roots, haar achtergrond vieren en de talloze inspiraties die de groei van haar label bepaalden. Van de tradities en ambachten van Hongkong tot grote namen uit de kunstgeschiedenis.

Lees ook: De ‘roaring twenties’ komen terug, ook in de mode?

Denk aan glimlichtjes van Tudor-hovelingen, wilde bloemen, portretten en foto’s van poppen en speeltjes. Maar ook aan tartan, kralen, bloemen, roze, rood en verschillende handgemaakte items. Rocha nam tijdens het samenstellen van deze collectie de tijd om terug te kijken op het archief van haar merk, het doorkammen van haar vroegere collecties en het zorgvuldig herwerken van favorieten.

H&M x Simone Rocha

H&M x Simone Rocha

Simone Rocha x H&M

De collectie, die op 11 maart 2021 online en in de winkel in Antwerpen (Meir 89) en Brussel (Elsenesteenweg) te koop is, viert ook de tiende verjaardag van het label. Rocha’s merk wordt geprezen voor de visie en consistentie die door elk nieuw kledingstuk heen loopt. Hierdoor kunnen dragers van het merk stukken mixen en matchen over de seizoenen heen. Deze collectie is gebaseerd op een gelijkaardig verlangen om items te creëren die steeds opnieuw geliefd, gekoesterd en gedragen moeten worden. Het is een uitnodiging in de Simone Rocha wereld, uitgebreid tot iedereen.

Lees ook: Tweedehands is big business, ook deze merken doen mee.

H&M x Simone Rocha

H&M x Simone Rocha

“Ik ben zo blij om samen met H&M te werken aan deze zeer speciale collectie. Het is echt een viering van de signatuur van mijn merk en de invloeden die mij hebben gevormd. Als ontwerper en als klant ben ik zo’n fan van het H&M-samenwerkingsconcept. Margiela, Alber Elbaz, Comme des Garçons – het is een geweldige lijst van alumni om deel van uit te maken.”

In het maartnummer van Marie Claire dat op 26/2 in de winkel ligt, lees je een uitgebreid interview met de ontwerpster. 

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: H&M, Simone Rocha.