Gered van de afvalberg: Delvaux geeft handtassen tweede leven via Labellov
© rv

Gered van de afvalberg: Delvaux geeft handtassen tweede leven via Labellov

Leestijd: 1 min

Delvaux en Labellov bundelen hun krachten om een circulaire modewereld waarin er minder afval en overdaad is te ondersteunen. De twee Belgische merken geven klanten de kans om hun oude tassen een tweede leven te geven en zo de levenscyclus van luxe artikelen te verlengen. 

/

Veel te lang hanteren we op onze planeet al een lineair economisch model. Dat wil zeggen dat we grondstoffen opdelven om een product te maken dat na gebruik – vaak héél snel – in de vuilbak belandt. Het resultaat is een afvalberg die niet meer te overzien is met alle nefaste gevolgen van dien op het milieu. Het concept van de circulaire economie gaat daartegen in. Hieronder verstaan we dat producten bewust worden ontworpen om zo lang mogelijk mee te gaan. De “gebruikte producten” worden niet weggegooid, maar krijgen een tweede leven doordat ze worden weggegeven of doorverkocht.

rv

Delvaux x Lavellov

Dat de mode-industrie op olie na de meest vervuilende sector is, is niet nieuw meer. Het fast fashion-model is immers één van de meest duidelijke voorbeelden van het lineair economisch model. Véél produceren, véél kopen en véél weggooien is daar immers het onofficiële motto. Al doet de luxesector het niet altijd beter.

Delvaux, het oudste lederwarenhuis ter wereld, en Labellov, de (online) boetiek voor vintage handtassen en designeraccessoires, slaan de handen nu in elkaar om de modewereld circulairder te maken. In de Delvaux-winkels in Brussel, Antwerpen, Brugge en Knokke komt een afleverpunt, waar je oude tassen kan inleveren in ruil voor een tegoedbon van het merk. Na het inleveren komt de tas terecht op de webshop van Lavellov waar ze een nieuwe eigenaar zoeken. Zodra een item is verkocht, ontvangt de klant de verkoopcommissie, waardoor het een dubbele winst is.

Wie één of meerdere Delvaux-tassen wenst af te geven bij een van de geselecteerde boetieks, kan hiervoor een afspraak maken door een e-mail te sturen naar: events@delvaux.com.

De geselecteerde boetieks en data zijn:

  • Brugge: 1 – 2 – 3 april
  • Knokke: 16 – 17 – 18 april
  • Brussel (Waterloolaan 27): 22 – 23 – 24 april
  • Antwerpen: 6 – 7 – 8 mei

Vond je dit interessant? Lees dan ook: Lees hier ons interview met ontwerpster Simone Rocha. “Iedereen snakt naar vrijheid en daar horen rode lippen bij”. Deze 5 alternatieven voor koffie geven evenveel energie.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Circulaire economie, Delvaux, Labellov.