Gant en Liberty Fabrics ontwerpen zomercollectie om elke dag in te stralen
© Gant x Liberty Fabrics

Gant en Liberty Fabrics ontwerpen zomercollectie om elke dag in te stralen

Door Hannah Gellens
Leestijd: 1 min

Van maxi-jurken in bloemenprint tot oversized hemden met een vrolijk tafereel op: de capsulecollectie van Gant en Liberty Fabrics biedt de perfecte garderobe om de hele zomer lang in te stralen.

/

Wanneer twee grote spelers op het vlak van mode aankondigen dat ze samen een collectie uit zullen brengen, dan kan het niet anders dan enkele fraaie kledingstukken opleveren. Zelf beschrijven Gant en Liberty Fabrics hun samenwerking als “een combinatie van klassieke Londense charme en relaxte Amerikaanse sportswear-kleding”.

Lees ook: Editor’s Pick: de eerste zwemcollectie van Bernadette

Liberty Fabrics staat normaal vooral bekend om zijn iconische bloemenprints. Maar speciaal voor deze collectie groeven ze dieper in de archieven, op zoek naar meer inspirerende prints. Het resultaat is een interessante mix van patronen die de vrije geest van de late jaren 60 en de vroege jaren 70 zegeviert.

“Samenwerken met het legendarisch merk Liberty Fabrics is een ongelooflijke eer voor Gant. De manier waarop zij hun nalatenschap en erfgoed behandelen komt overeen met de onze”, aldus Christopher Bastin, creatief directeur van Gant

 

View this post on Instagram

 

A post shared by GANT (@gant)

/

Zomeren in zijdezachte prints

Alle stukken van de 13-delige collectie kunnen perfect gedragen worden op om het even welk zomermoment. Van een casual barbecue tot een chiquere bruiloftsreceptie, met de fleurige prints in zijdezachte stoffen doe je nooit, en vooral ook nergens iets mis!

Lees ook: Reimagine by Patrick McDowell: de duurzame capsulecollectie van Pinko

De stoffen zijn bovendien niet alleen zijdezacht, maar ook van hoge kwaliteit. Voor de collectie wordt er pure zijde, zijdemixen en de befaamde Tana LawnTM van Liberty Fabrics gebruikt. Het is een fijne en duurzame stof die gekend is om zijn koele, zijdeachtige gevoel.

Voor de campagne werkt GANT samen met de Amerikaanse singer-songwriter Kilo Kish. Samen willen ze de boodschap brengen om nooit te stoppen met leren en tegelijkertijd ook conformiteit uit te dagen. “Onze generatie is minder strikt. We verkennen waar we willen, hoe we willen. Je hoeft niet te weten wat je doet. Het is leuk om er gewoon in te duiken en te spelen”, aldus Kilo Kish.

Gant x Liberty Fabrics

De collectie is vanaf 19 mei te koop op de website van Gant.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Gant, Liberty Fabrics, Zomercollectie.