Gant slaat een nieuwe richting in met deze campagne
© Gant

Gant slaat een nieuwe richting in met deze campagne

Leestijd: 1 min

Het 72-jarige mode- en lifestylemerk Gant vaart een nieuwe koers en die zetten ze in de kijker met de nieuwe campagne 'The Future of American Sportswear'. Ze strikten daarvoor een aantal bekende gezichten die de waarden van het merk belichamen. Zoals de non-binaire artiest Eliot Sumner en The Serpent-actrice Mathilde Warnier.

/

Het Amerikaans-Zweedse merk Gant staat bekend om hun ietwat preppy stijl, met veel elementen uit de Amerikaanse sportwereld. De razend populaire samenwerking met Luke Edward Hall vorig jaar – de collectie was in recordtempo uitverkocht – was een eerste stap in de rebranding van het label. Anno herfst-winter 2021/2022 gaat het label nog een stapje verder. “We willen zowel voor erfgoed als voor progressiviteit staan”, legt Eleonore Säll, EVP van het merk, uit. “Gant heeft het afgelopen jaar een enorme merkontwikkeling doorgemaakt en deze campagne is het hoogtepunt van onze inspanningen.”

Gant verandert van identiteit met ‘The Future of American Sportswear’

Met de campagne wil Gant nieuwsgierig en creatief blijven en de moed hebben om maatschappelijke normen te bevragen en steeds te blijven leren. Dat doen ze niet door af te wijken van hun kenmerkende stijl. De collectie is zoals altijd geïnspireerd op het universiteitsleven in de Verenigde Staten, en we zien ook duidelijk verwijzingen naar de traditionele Amerikaanse outdoorkleding. Met bijkomende invloeden uit de jaren tachtig.

Lees ook: Het Brusselse merk Esther Manas toont dat sexy mode ook inclusief kan zijn.

Het zijn in de eerste plaats de artiesten die het gezicht zijn van de The Future of American Sportswear-campagne die de progressiviteit van het label duidelijk moeten maken. De twee bekendste zijn de non-binaire artiest Eliot Sumner en The Serpent-actrice Mathilde Warnier. Verder maken de Amerikaanse cellist Kelsey Lu, de Welshe zanger/songwriter Joseph Talbot, dichter Sonny Hall uit Londen en Braziliaanse artiest Kelvin Bueno hun opwachting.

Niet de klassieke modellen, maar jonge mensen met een persoonlijkheid. Die bovendien allemaal kleren dragen uit zowel de mannen- als vrouwencollectie. Om het nieuwe progressieve, meer open-minded DNA extra in de verf te zetten.

De herfst-/wintercollectie van Gant is vanaf nu te koop op de website.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Amerikaanse mode, Gant.