Everbody Agrees, de e-shop voor ethisch verantwoorde mode
© Instagram @everybodyagrees

Everbody Agrees, de e-shop voor ethisch verantwoorde mode

Door Alexandra Goffart en Emma Verbeke
Leestijd: 1 min

Mooie kleding die zowel ethisch verantwoord, duurzaam als betaalbaar is. Dat is het driedubbele doel van Katherine Wanet, oprichtster van de e-shop Everbody Agrees. We laten jullie kennismaken met het verleidelijke concept.

In het tijdperk van overconsumptie stellen veel mensen zich de vraag of het ook anders kan. Steeds meer mensen en bedrijven gaan op zoek naar minder vervuilende producten of producten die ethisch verantwoord zijn en gemaakt werden door lokale producenten. We lieten jullie al eerder kennismaken met 100 % duurzame make-up en ecologisch verantwoord voedsel, maar hoe zit het op het vlak van mode?

De mode-industrie is erg actief en daarom is ze misschien wel een van de meest vervuilende branches. Katherine Wanet richtte haar e-shop Everbody Agrees op als tegenreactie op de overconsumptie in de modewereld. Haar webshop is dus niet alleen erg aantrekkelijk, maar ook ecologisch verantwoord.

Een alternatief voor de klassieke consumptie

“Ik ben erg gepassioneerd door mijn job in de textielsector, maar ik heb ook de verborgen, negatieve zijde van de branche ontdekt. Er is heel veel verspilling en afval, onverkochte kleding wordt vaak gewoon weggesmeten, arbeiders werken soms in onmenselijke werkomstandigheden en de grote ‘fast fashion’ merken staan amper stil bij de materialen die ze gebruiken voor hun producten”, verklaart de jonge onderneemster.

Na heel wat overwegingen en onderzoek richtte Katherine haar eigen webshop Everybody Agrees op. Op de duurzame en ecologisch verantwoorde e-shop vind je verschillende Europese merken die veganistisch en/of ecologisch verantwoord zijn. De e-shop verkoopt zowel kleding als accessoires, die dankzij het gebruik van natuurlijke materialen of gerecycleerde materialen niet schadelijk zijn voor het milieu. Het mooie initiatief komt tegemoet aan de behoefte om onze ecologische voetafdruk te verkleinen, zonder in te boeten op vlak van stijl en smaak. Want ja, ook ethisch verantwoorde mode kan mooi en creatief zijn.

De merken van Everybody Agrees

WORON – Denemarken, veganistisch
THINKING MU – Spanje, organisch katoen
SIGNE – Denemarken, ecologisch verantwoord
EMBASSY OF BRICKS AND LOGS – Duitsland, veganistisch, goedgekeurd door PETA
PETA COSSAC- Groot-Brittannië, ecologisch verantwoord
JAN’N JUNE – Duitsland, ecologisch verantwoord
SOLSTICE – Zwitserland, ecologisch verantwoord
MARAVILLAS BAG – Spanje, plantaardig leder (ananas), veganistisch
MOIMOI – Finland, plantaardig leder
O MY BAG – Nederland, ecologisch verantwoord
YUNIT –Nederland, ecologisch verantwoord

Onze favorieten

Zin om een paar items in huis te halen? Surf dan als de bliksem naar www.everybodyagrees.com.

Emma Verbeke De artikels van >

West-Vlaamse die haar hart verloor aan Gent. Leeft zich graag uit met make-up of in de kickboksles. Houdt van goede boeken, bingewatchen en dansen tot in de vroege uurtjes.

Tags: Duurzame e-shop, Duurzame mode, Everybody Agrees.