Eerste beelden: Raf Simons voor Calvin Klein
© Calvin Klein

Eerste beelden: Raf Simons voor Calvin Klein

Leestijd: 1 min

De nieuwe Calvin Klein collectie, die de eerste zal zijn onder de artistieke directie van Raf Simons, is misschien wel de collectie waar het meest halsreikend naar uitgekeken wordt. Tot hiertoe bleef het verrassend stil rond het vernieuwde Calvin Klein. Tot het modehuis afgelopen zondagavond maar liefst 14 beelden op de wereld los liet.

Calvin Klein By Appointment

De beelden promoten de nieuwe Calvin Klein By Appointment lijn die gebaseerd is op het New Yorkse Calvin Klein atelier waar sterren een outfit op maat kunnen laten maken. Die dienst is nu “niet langer enkel voor celebrity’s, maar open voor iedereen”, aldus Raf Simons op zijn website.

Amerikaanse identiteit

Verder zet Raf Simons ook heel erg in op de Amerikaanse identiteit van het merk: “Calvin Klein By Appointment viert de Amerikaanse vrouw en de Amerikaanse mode”. Zo zien we silhouetten als een tulle promdress, een cheerleader- en een majorettejurk refereren naar de Amerikaanse popcultuur.

Millie Bobby Brown

Gezichten van de campagne zijn de 12-jarige Stranger Things actrice Millie Bobby Brown, de actrice Abbey Lee Kershaw en de modellen Lineisy Montero, Kiki Willems, Natalie Westling, Selena Forrest en Tessa Bruinsma. Zij werden stuk voor stuk uitgekozen omwille van hun “strength of character”. De fotografie is van de hand van Willy Vanderperre met wie Raf Simons ook al samenwerkte voor Dior en zijn eigen lijn.

New York Fashion Week

Om meer van het vernieuwde Calvin Klein te zien moeten we nog even wachten tot New York Fashion Week, waar Raf Simons op 10 februari zijn eerste prêt-à-porter collectie voor Calvin Klein zal presenteren. Zoals al eerder aangekondigd werd zal hij daar zowel de vrouwen- als de mannencollectie de catwalk op sturen.

A tribute to the Calvin Klein atelier: A full range of handcrafting skills from embroidery to tailoring.

Een foto die is geplaatst door Calvin Klein (@calvinklein) op

Copyright openingsbeeld: Calvin Klein By Appointment

Tine Stoop De artikels van >

Houdt van dansen, verliest zich graag in een goed boek en zegt geen nee tegen avontuur. Is sinds kort de trotse eigenaar van een vintage Chanel.

Tags: Calvin Klein, Calvin Klein By Appointment, Millie Bobby Brown, Raf simons.