Deze Belgische modellen liepen mee in het FW21/22 defilé van Valentino
© Valentino

Deze Belgische modellen liepen mee in het FW21/22 defilé van Valentino

Leestijd: 1 min

Het defilé voor de herfst en winter van 2021/22 van Valentino had een Belgische randje. Er liepen immers twee modellen van eigen bodem over de catwalk van het Italiaanse modehuis.

/

Het eerste Belgische model dat op de catwalk in Milaan te zien was, is Elise De Poorter uit Melle. Volgens het Nieuwsblad is ze een nieuw gezicht bij Jill Models Management. In de Italiaanse stad mocht ze voor Valentino over de catwalk lopen in het lege Piccolo Teatro di Milano in een zwart-witte sweater met een ultrakort rokje onder. De hakken met puntige voorkant en een klein wit tasje, maakten haar look compleet. Voor de 17-jarige schone was het haar eerste grote modellenklus.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Elise De Poorter (@elise_de_poorter)

Valentino Act Collection

Pierpaolo Piccioli, creatief directeur van het modehuis, presenteerde voor de Valentino Act Collection haarscherpe snitten, scherpe lijnen en invloeden uit de punkcultuur. Lees: veel zwart en wit, kant, stoere laarzen en een vleugje goud om het geheel een tikje gesofisticeerder te maken. Een sensuele en romantische collectie die tegelijkertijd bewust en radicaal is. Piccioli presenteerde de mannen- en vrouwencollecties tegelijkertijd dit seizoen, en hij liet de ontwerpen voor de twee genders dan ook mooi in elkaar overlopen. Sommige heren droegen doorzichtige stofjes, de dames een kostuum met laarzen onder. Genderneutraliteit een beetje à la Harry Styles. Erg 2021.

Tweede Belgische model

Naast Elise De Poorter, flaneerde ook de 21-jarige Quinten Dierckx uit Mechelen over de catwalk van Valentino. Ook voor hem was het zijn eerste grote internationale show.

Vond je dit interessant? Lees dan ook: Max Mara brengt een ode aan de selfmade vrouw voor FW21/22. Duurzame mode duurt het langst: een aantal recente groene initiatieven op een rij. Deze stylingtrucs onthouden we van de Prada FW21/22 show

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Fw21/22, Milan fashion week, Valentino.