Dit zijn Emma Gelaudes highlights van de maand april
© Rechts: Getty Images

Dit zijn Emma Gelaudes highlights van de maand april

Leestijd: 1 min
Emma Gelaude schijnt het licht op topics die de wereld mooier maken en ons bewuster doen leven.
Dit zijn Emma’s Highlights van de maand april.
Volg Emma op IG hier.

Initiatief: Mei Plasticvrij

Elk jaar voegen we aan de oceanen meer dan 8 miljoen ton plastic toe. Plastic dat niet verdwijnt, maar uiteenvalt in microplastics. Ze zorgen dus voor permanente vervuiling. Er is geen ‘weg’ in ‘weg’werp. Mei Plasticvrij roept ons op om volgende maand bewust om te gaan met ons eigen plasticgebruik. Er worden tal van tips gedeeld en je wordt ook aangemoedigd je eigen initiatieven te organiseren die een steentje bijdragen aan een plasticvrije wereld.

Ik ga de uitdaging aan. Jij ook?

/

Vrouw: Jameela Jamil

Actrice Jameela Jamil verdient haar plek in The Good Place. Deze mondige Britse zette begin deze maand een snedige comment onder een IG-foto van 1 van de Kardashian zusters die een vermageringsthee aanprees. “Be smarter than this”, schreef ze, “it’s awful that this industry bullied you until you became so fixated on your appearance…But now please don’t put that back into the world and hurt other girls.” Jameela leed zelf jaren aan een eetstoornis en lanceerde the #iweigh movement rond body positivity & diversity.

/

Uitvinding : Biologisch afbreekbare koffiebekers met boomzaden

Reduce. Reuse. Grow is een jong Californisch bedrijfje dat je aanzet om na het drinken van je koffie je beker te planten. Een innovatief product als alternatief op de wegwerpbeker met een duurzaam eindresultaat, namelijk meer bomen. What’s not to love.

#buyacupgrowaplant

/

Docu: Homecoming (Netflix)

Homecoming gunt ons een blik achter de schermen van Bey’s legendarische Coachella concerten vorig jaar. De documentaire toont de kracht, doorzettingsvermogen en precisie, amper een jaar na haar tweelingenzwangerschap, waarmee Mrs. Carter aan de slag gaat. Meer dan een concert is Homecoming een duidelijk statement over de zwarte emancipatie in de States. Beyoncé is trouwens de eerste Afro-Amerikaanse vrouw die optrad als hoofdact op dit festival.

/

Boek: The Things You Can Only See When You Slow Down (Haemin Sumin)

Sumin is een Zen-boedhist uit Seoul met een immense following op social. Dat is niet verwonderlijk want zijn tips en inzichten over het leven zijn simpel maar magisch to the point en laten je achter met een twist in je gedachten.

The Things You Can See Only When You Slow Down, Bol.com, €10,75

/

Mode x Goed Doel: Courage above fear (COS I SAID SO)

Ushermom_Jackson_

Een sweater & t-shirt collectie met een duidelijke boodschap. Voor alle moedige mini’s en in het bijzonder kleine Jackson die lijdt aan het Usher-syndrome. Een deel van de opbrengst gaat naar research.

Lees er alles over, hier.

Benieuwd welke topics Emma de afgelopen maanden naar voor school? Dit zijn de highlights van januari, februari en maart.

Elise Van de Meulebroucke De artikels van >

Rolt uit bed voor runner’s high en soja lattes, herleeft in de zomer, houdt niet van hangovers maar wel van The Cure. Dol op alles wat snel gaat, behalve fastfood. In drie woorden: modegek, marathonzot en newsaholic.

Tags: Emma Gelaude, Trends.