Emma Gelaude tipt: dit zijn haar highlights van de maand maart
©

Emma Gelaude tipt: dit zijn haar highlights van de maand maart

Leestijd: 1 min

Emma Gelaude schijnt het licht op topics die de wereld mooier maken en ons bewuster doen leven.

/

App Headspace

Laat alles los na een stressvolle dag, ontmoeting of periode met de stem van Andy Puddicombe. Hij is de mede-oprichter van de bekroonde meditatie-app Headspace waarbij je kan kiezen tussen verschillende reeksen rond uiteenlopende topics. Ga je door een periode van verandering of wil je dieper leren ademen, Headspace begeleid je van beginner tot pro.

PS: het begin is keihard. Hoe stiller het wordt in de ruimte, hoe luider in je hoofd. Laat gedachten komen maar focus telkens weer op ademhaling en zet door. Het duurde bij mij maanden vooraleer ik ‘er in geraakte’.

/

Vrouw: Jacinda Ardern

De Eerste Minister van Nieuw Zeeland droeg een hijab als teken van respect en eenheid tijdens haar bezoek aan de rouwende gemeenschap van ChristChruch waar meer dan 50 mensen stierven.

Verdriet kent geen religie. <3

/

Quote “We will give him nothing, not even his name”

“Speak the names of those who were lost rather than the man who took them. He may seek notoriety, but we in New Zealand will give him nothing, not even his name.”

Jacinda Ardern over de schutter van ChristChurch en weigert hierdoor haat te verspreiden.

Tweet @theconsciouskid

/

Netflix serie: After Life

Ricky Gervais zijn laatste meesterwerk in de vorm van een korte Netflix-serie. Hij speelt een man die zijn vrouw verloor en sindsdien kwaad door het leven gaat en zijn frustraties uit op de mensen het dichtst rond hem. Een hard verhaal met een erg mooie boodschap en einde.

Image courtesy: Netflix

/

Goed Doel: Give Luci

Mpowered ontwierp in 2012 een opblaasbare en waterdichte lamp op zonne-energie om een duurzaam alternatief te bieden. The Give Luci Program zendt deze lampen rondom de wereld naar meer dan 100 ontwikkelingsgebieden. Ondertussen zijn al meer dan 3 miljoen personen geholpen maar 1,5 miljard mensen leven nog steeds zonder elektriciteit. Je schenkt een Luci lamp al vanaf 10€.

/

Boek: Uw brein Als Medicijn

Sommige boeken bewaar je omdat ze mooi zijn of je doen denken aan een bepaalde periode of persoon. En sommige boeken hou je bij omdat ze je leven hebben veranderd en je jezelf verplicht ze minstens 1x jaar opnieuw te lezen. Gewoon omdat het zo belangrijk is wat er in geschreven staat. De Franse psychiater David Servan-Schreiber toont aan met duidelijke voorbeelden hoe onze hersenen een helende kracht bezitten. Of hoe stress, angst en depressieve klachten ook zonder medicijnen en op een natuurlijke manier kunnen worden behandeld. Begrijpen wat er precies in je lijf omgaat bij stress, wat de gevolgen zijn (guess what; het maakt je oud, ziek en ongelukkig) en hoe je dit kan omdraaien en opvangen, is levenswijsheid.

Elise Van de Meulebroucke De artikels van >

Rolt uit bed voor runner’s high en soja lattes, herleeft in de zomer, houdt niet van hangovers maar wel van The Cure. Dol op alles wat snel gaat, behalve fastfood. In drie woorden: modegek, marathonzot en newsaholic.

Tags: Emma Gelaude.