Dit zijn de meest bizarre modetrends van de zomer
© Getty Images

Dit zijn de meest bizarre modetrends van de zomer

Door Léa Moreau & Elise Van de Meulebroucke
Leestijd: 2 min

Elk seizoen brengt zo zijn eigen verrassingen mee op modegebied. De comeback van de Buffalo's en de luipaardprint, de little white dress in plaats van zijn zwarte tegenhanger, de strandtas als it bag, kortom, we zagen deze zomer al enkele interessante ontwikkelingen op vlak van de modetrends. Laten we even van naderbij inzoomen op 5 tendensen waarbij de grens tussen hot en not miniem is.

/

De Matrix bril

 

Introducing ‘LOVE TRAIN’ /// from our new Joie De Vivre collection #lespecs #availablenow

Une publication partagée par Le Specs (@lespecs) le

De award voor coolste accessoire gaat ongetwijfeld naar de zonnebril die wel heel sterk doet denken aan het exemplaar van Keanu Reeves in de Matrix-trilogie. Hoe fijner het montuur en hoe kleiner de brilglazen, hoe hipper. Wie zich deze zomer graag een futuristische retro look aanmeet, zet dus dit brilletje op. Maar of hij onze ogen voldoende beschermt voor UV-stralen, is een andere vraag…

/

De fietsbroek

 

Voor deze trend haalden ontwerpers de mosterd uit de koerswereld. Gelukkig hoef je de ronde van Frankrijk niet te fietsen om een broekje te scoren. Tegenwoordig zijn fietsbroeken omnipresent bij toonaangevende designers en grote modeketens. We zien de broek het vaakst gecombineerd met een lange trench, een sneaker en een cropped cop, maar om heel eerlijk te zijn: je moet al een heel strak figuur hebben om met deze look weg te komen.

/

De Ugly Shoes

 

Ugly Shoes – of ook wel Dad Shoes genoemd – zijn geïnspireerd op de sneakers met grote, brede zolen die in de knotsgekke jaren 90 populair waren. De trend beperkt zich niet enkel tot sneakers, maar geldt voor alle schoenen: lelijk is het nieuwe mooi aan je voeten.

/

De Upside Down Bikini

 

🥐🍳🥑🍉🍓 @valentinafradegrada #valentinafradegrada #upsidedownbikini

Une publication partagée par ♠️UPSIDEDOWN BIKINI OFFICIAL♠️ (@upsidedownbikini_official) le

De Upside Down Bikini is een gloednieuwe manier om je bikini te dragen. Eentje die in het leven werd geroepen om de strijd tegen vervelende tan lines (u welbekend) tegen te gaan. Hoe het in zijn werk gaat? Je wikkelt simpelweg de uiteinden van de bikinikoordjes over je boezem. Deze extravagante trend is een uitvinding van het rondborstige (hoe kan het ook anders?) Italiaanse model Valentina Fradegrada. Push-up effect gegarandeerd!

/

De denim ondersteboven

 

The “Lucas” dark blue inverted jeans

Une publication partagée par CIE Denim (@ciedenim) le

Een beetje hetzelfde principe als de Upside Down Bikini is de ondersteboven jeans of short. Dit concept is geïnspireerd op de serie Stranger Things en zijn “omgekeerde wereld”. Het merk CIE Denim besloot om de huidige jeansconventies om te gooien en maakt van de bovenkant de onderkant en vice versa. Nancy; Will, Mike, Lucas,… Grappig detail: elk model werd vernoemd naar een personage uit de Netflix-reeks.

P.S. Aan originaliteit hangt een prijskaartje: voor een inverted jeans tel je tussen de 385 en 500 dollar neer.

/

De Nakefit zolen

modetrends

Nakefit

Vaarwel flip-flops, sandalen en klepels. Deze zomer kun je op blote voeten stranden zonder je voeten te verbranden dankzij de Nakefit-zolen. Deze vreemde maar praktische innovatie, gemaakt in Italië, lijkt een beetje op de 2018 Flip Flop-versie. Het principe? Inlegzolen om onder je voeten te houden, om te genieten van het plezier van het veilig laten staan van je voeten!

Elise Van de Meulebroucke De artikels van >

Rolt uit bed voor runner’s high en soja lattes, herleeft in de zomer, houdt niet van hangovers maar wel van The Cure. Dol op alles wat snel gaat, behalve fastfood. In drie woorden: modegek, marathonzot en newsaholic.

Tags: Badmode, Denim, Mode, Schoenen, Sneakers, Trends.