Zo draag je luipaardprint op een klassevolle manier
© Instagram @sachaea/@alixthelabel

Zo draag je luipaardprint op een klassevolle manier

Leestijd: 1 min

Luipaardprint is misschien wel een van de meest omstreden modetrends. Wanneer verkeerd gestyled, kan de print immers al snel fout of vulgair overkomen. Toch voelen modeliefhebbers zich steeds weer aangetrokken tot de print. En ook dit seizoen is luipaard helemaal hot. Dankzij deze tips draag je de luipaardprint op een klassevolle manier.

Luipaardprint geeft haast elke outfit een upgrade en mag daarom niet ontbreken in je kleerkast. Om te vermijden dat de print te sexy wordt, kies je beter voor kledingstukken met mooie, meer losvallende snits dan voor nauw aansluitende kledingstukken die net iets te veel bloot geven. Nog niet helemaal overtuigd? Watch and learn.

Luipaardprint + jeans = match made in heaven

Dat we van jeans houden is geen geheim. Het materiaal is duurzaam, comfortabel, trendy én uiterst veelzijdig. Kortom, wat wil je nog meer van een kledingstuk? Met de combinatie van jeans en luipaardprint zit je dan ook altijd goed.

Luipaard boven en jeans onder:

En vice versa:

/

Combineer met contrasterende prints

Temper de luipaardprint met contrasterende prints. Luipaard met streepjes én ruiten? Deze fashionista’s bewijzen dat het kan!

/

Van kop tot teen

Een volledige outfit in luipaardprint garandeert een wow-effect. Als je het aandurft, kies dan voor items in kwaliteitsvolle materialen en met onberispelijke snits. Werk af met stijlvolle accessoires.

/

Toch maar liever subtiel

Ga je liever voor een subtiele toets luipaard? Werk dan met laagjes en laat een kledingstuk met luipaardprint vanonder een ander kledingstuk piepen.

/

Combineer met neutrale basics.

De luipaardprint is al glamoureus genoeg, dus waarom zou je hem niet combineren met neutrale basics? Een simpele T-shirt of een oversized knit voegen de nodige nonchalance toe aan je outfit.

Tine Stoop De artikels van >

Houdt van dansen, verliest zich graag in een goed boek en zegt geen nee tegen avontuur. Is sinds kort de trotse eigenaar van een vintage Chanel.

Tags: Leopard print, Luipaard, Luipaardprint, Modetrend, Stijltips.