Wat betekent de Scandinavische trend in huis?
©

Wat betekent de Scandinavische trend in huis?

Leestijd: 3 min

De Scandinavische trend lijkt definitief ingeburgerd in Nederland. Het zorgt voor licht in het interieur en je ziet het met name terug binnen meubels en accessoires. Toch is niet altijd duidelijk wat onder deze stijl wordt verstaan. Wij vertellen je hier wat de Scandinavische trend inhoudt en wat jij daar dus in praktische zin thuis mee kunt. Daarnaast geven we je tips om zo voordelig mogelijk producten binnen deze trend te bestellen. De mooiste Scandinavische accessoires en bijzondere meubels bestel je eenvoudig online.

Dit betekent de Scandinavische trend

Interesse in de Scandinavische stijl? Lees hier wat je dan precies kunt verwachten. Vaststaat is dat deze stijl van inrichting populair is in Nederland en België, met name vanwege haar eenvoud, diversiteit en het gebruik van de natuur.

  • Kleuren uit Scandinavië: Er wordt binnen de Scandinavische trend vooral gebruikgemaakt van natuurlijke kleuren. Denk dus aan verschillende tinten van wit, grijs, bruin en zwart, maar ook de pasteltinten zijn populair. Het gebruik van lichte kleuren is wel gebruikelijk. Dit zorgt voor een open en vrolijk interieur, met even goed een warme uitstraling.
  • Maak gebruik van daglicht: De Scandinavische trend gaat verder dan alleen het aanschaffen van nieuwe meubels en accessoires. In Scandinavische landen heeft men er de voorkeur voor om zo veel mogelijk gebruik te maken van het beschikbare daglicht – al is er dan niet zo veel van aanwezig. Niet alleen is dit mooi en brengt het je meer naar buiten, het is ook gewoon heel gezond.
  • Minimalisme: Less is more. Dat is het codewoord binnen de Scandinavische stijl. Zorg dus dat je een aantal mooie basics koopt, zodat de ruimte niet te vol wordt en je letterlijk lucht houdt in huis. De accessoires kun je vervolgens gemakkelijk afwisselen. Niet alleen zorgt dit voor meer rust en ruimte in huis, je bespaart ook door direct basics te kopen waar je jarenlang mee vooruit kunt.
  • Band met de natuur: Het werd al duidelijk: in Scandinavië probeert men de natuur naar binnen te brengen. Dit blijkt niet alleen uit het gebruik van daglicht, er is ook veel groen in huis te vinden en hout mag niet ontbreken in het interieur. Opnieuw kent dit eigenlijk alleen maar voordelen. Groen is mooi en het brengt zuurstof in huis. Uiteraard leeft groen en heeft het dus onderhoud nodig. Daar hoef je je zeker niet door te laten afschrikken, want er zijn ook onderhoudsarme exemplaren op de markt.

Voordelig Scandinavische producten kopen

Ben jij overtuigd van de mogelijkheden van de Scandinavische trend en ga je je huis erop inrichten? Dan lees je hier hoe je zo voordelig mogelijk shopt. Allereerst wil je altijd letten op aanbiedingen. Een goede webshop zorgt ervoor dat het deze publiceert op haar site. Volg jouw favoriete (merk)en op sociale media zoals Facebook en Instagram. Als er een digitale nieuwsbrief aanwezig is, dan wil je je daarvoor aanmelden. Deze is vrijwel altijd gratis en je ontvangt dan automatisch de laatste nieuwtjes in jouw mailbox.

Als het gaat om een nieuwe indeling van jouw woning, dan kun je je aankopen vaak plannen. Zorg dan dat je je inkopen doet tijdens de reguliere uitverkoop. Soms betaal je dan de helft voor iets wat daarvoor nog veel duurder was. Kies verder niet per se altijd voor het duurste merk. Vaak betaal je namelijk alleen al meer voor de naam en lever je bij een B-merk echt niet in op de kwaliteit.

Shop tenslotte altijd online. Dat levert direct voordeel op omdat de prijzen daar standaard lager zijn dan in de winkels. Vaak kun je bij een bepaald bedrag gratis geleverd krijgen en je hoeft ook geen parkeerkosten te betalen als je de stad in rijdt om iets te kopen. Verder kun je hier ten alle tijden winkelen en eenvoudig de aanbiedingen van verschillende winkels vergelijken.

Vorm een Scandinavisch interieur met vidaXL

Een interieur binnen de Scandinavische stijl betekent dat je volop gebruik maakt van natuurlijke materialen en de natuur zelf. Het gaat om een eenvoudige stijl, waarbij zeker ruimte is voor kleur. Scandinavische producten passen daarbij niet alleen in de woonkamer, maar eigenlijk in het hele huis. Daarbij hebben we je ook verteld hoe je zo voordelig mogelijk jouw woning opnieuw ingericht. Het is dan dus vooral zaak om optimaal gebruik te maken van aanbiedingen, sociale media en de mogelijkheden van de uitverkoop. Schroom ook zeker niet om contact op te nemen met de klantenservice om te vragen naar nieuwe promoties.

vidaXL heeft een mooi aanbod aan producten die passen binnen de Scandinavische stijl. Je kunt hier zelfs expliciet zoeken op stijl. Deze webshop kenmerkt zich verder doordat het beschikt over een uitgebreid aanbod van uitstekende kwaliteit, snelle leveringen en een mooie website. Als je dit bedrijf volgt op sociale media, ontvang je regelmatig een persoonlijke aanbieding. Begin hier dus direct met zoeken naar Scandinavische meubels.

Marie Claire De artikels van >