Dit waren de hoogtepunten van London Fashion Week
© Launchmetrics Spotlight

Dit waren de hoogtepunten van London Fashion Week

Door Kim De Craene
Leestijd: 2 min

De modeweek van Londen, die zijn veertigste verjaardag vierde, is voorbij. Toppers als Burberry, Simone Rocha en JW Anderson stelden de modefans niet teleur. Dit waren onze favorieten op London Fashion Week.

London Fashion Week, dat is al 40 jaar creativiteit, cultuur en individualiteit. Dit waren onze zes favoriete shows van de voorbije week.

Molly Goddard: lelijk, maar mooi.

Launchmetric Spotlight

Ontwerpster Molly Goddart noemde haar eigen collectie zo lelijk dat het mooi wordt. De collectie was opgebouwd rond de kenmerkende tulle, de felle kleuren stonden in fel contrast met cowboyachtige topjes. Actrice Rosamund Pike keek vanop de eerste rij goedkeurend toe.

/

Erdem: een ode aan Maria Callas

Launchmetrics Spotlight

De collecties van Erdem Moralıoğlu zijn altijd doordrenkt van geschiedenis en traditie. Dit seizoen zocht de ontwerper inspiratie bij de legendarische sopraan Maria Callas. Hij onderzocht de spanning tussen haar twee verschillende identiteiten: de grootse operadiva en haar ietwat tragische persoonlijkheid. Wij onthouden vooral de Oriëntaalse pyjama’s, de elegante bloemenjurken, de cape in pistachekleur en de uitbundige zwarte eyeliner.

/

Simone Rocha: donker en romantisch

Launchmetrics Spotlight

Simone Rocha had toegang tot – en liet zich inspireren door – het archief van rouwkleding van de Britse koningin Victoria. De sprookjesachtige collectie is donkerder en gothic dan vorige seizoenen maar oogt tegelijk ook elegant en romantisch. Het allermooist waren misschien de wenkbrauwen: die waren versierd met rozen.

/

Richard Quinn: Britse couture

Launchmetrics Spotlight

Van Richard Quinn wordt wel eens gezegd dat hij haute couture ontwerpt. Dit is kleding die, zoals Quinn zegt, bedoeld is om indruk te maken, maar die ook een sentimentele waarde heeft. De trouwjurken – en sluiers- doen denken aan Dior en laten zelfs vrouwen die geen plannen hebben om te trouwen, zwijmelen.

/

JW Anderson: een nostalgische trip naar de seventies

Launchmetrics Spotlight

De show van JW Anderson, inclusief de beautylooks met grijs haar en rode lippen, was geïnspireerd op de Britse tv-serie Last of the Summer Wine. De modellen showden nostalgische creaties, die deden denken aan een tijdperk dat buren mekaar bespiedden door het tuinhek. De seventies blouses uit Marks & Spencers, jurken en rokken gemaakt van linten die uitgedeeld werden op ruiterwedstrijden, jumbo wollen truien en Damartachtig ondergoed waren een ode aan vervlogen tijden.

/

Burberry: paisley en ruitjes

Launchmetrics Spotlight

Op de herfst/winter 2024-catwalk van Burberry defileerden een resem Britse modelsterren. We zagen Agyness Deyn, terug na een onderbreking van vier jaar , naast Jean Campbell, Lily Cole, Lily Donaldson, Edie Campbell, Karen Elson en Naomi Campbell. Over zijn collectie zei ontwerper Daniel Lee: “De vibe van dit seizoen begon met na te denken over de personages die Burberry dragen. Burberry, raakt iedereen, van royalty’s tot de straat.” Dat vertaalde zicht in een diverse collectie met veel bomberjasjes, trenchcoats, paisleyprints en ruitjes.

Lees ook: Florals? For Spring? Deze kledingstukkoperen zorgen voor lentekriebels

Kim De Craene De artikels van >

Kim De Craene schrijft over beauty en lifestyle, boeken en muziek. Na tien jaar São Paulo woont ze terug in Antwerpen. Ze woonde dus zo’n kwart van haar leven in Brazilië. Wat haar toch een beetje Braziliaans maakt. Ze houdt van rode lipstick, languit op een massagetafel liggen, dansen op het strand op blote voeten, bioboeren en stelt zich bij elk dilemma vaak de vraag "wat zou Audrey Hepburn doen?"

Tags: London fashion week, Modeweken.