Dior luidt de zomer in met de Dioriviera-capsulecollectie
© Clara Balzary voor Dior

Dior luidt de zomer in met de Dioriviera-capsulecollectie

Leestijd: 1 min

De nieuwe Dioriviera-zomercapsulecollectie die Maria Grazia Chiuri voor Dior tekende, nodigt uit om te ontsnappen, weg te gaan en vakantie te vieren. De felgekleurde items zijn, kortom, een ode aan schoonheid, escapisme en de kunst van la dolce vita!

/

De zomer moet nog goed en wel beginnen, en binnenkort tonen modehuizen al hun herfst-wintercollecties. Dior wil haar klanten echter ook de komende maanden voorzien van een nieuwe look, en lanceert daarom naar goede gewoonte de Dioriviera-capsullecollectie die uitsluitend tijdens de zomermaanden te koop is.

Dioriviera 2022

Dit jaar liet artistiek directeur Maria Grazia Chiuri zich inspireren op haar eigen herfst-winter 2022-lijn wat je terugziet in de fluorescerende tinten blauw, oranje en roze. Het Toile de Jouy-motief, dat vakkundig dier- en bosmotieven combineert, spotten we op rokken, jurken, shorts, badmode en op een aantal kenmerkende accessoires van het huis zoals de Lady D-Lite, de Dior Book Tote, de Diorcamp-tassen en de Dior Travel clutch. Ook een vissershoed, zonneklep en zelfs een strandstoel en beachballset zijn versierd met het motief.

Lees ook: Met deze make-uptip van Dior krijg je in een oogwenk een frisse blik

Nog een must in de collectie zijn de truien met korte en lange mouwen – al dan niet met bayadère-strepen – met daarop namen van droombestemmingen op.

De hele zomer lang stelt Dior deze luchtige creaties voor in een aantal pop-ups over de hele wereld – van Mykonos tot Bodrum, van Capri tot Ibiza, van Tokio tot Paraggi. Een viering van la dolce vita en de levenskunst die het Huis na aan het hart ligt.

Niet in één van bovenstaande steden deze zomer? Je shopt de Dioriviera-collectie ook online.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Dior.