Dior Lady Art project
©

Dior Lady Art project

Leestijd: 1 min

Ter gelegenheid van de opening van de nieuwe flagship store in Londen afgelopen juni en voor het Dior Lady Art project, nodigde het modehuis Dior de Britse kunstenaar Marc Quinn uit om de iconische Lady Dior handtas te herinterpreteren. Vandaag zet het verhaal zich verder met nieuwe creaties van zes andere Britse en Amerikaanse artiesten. 

Dior gaf de veelzijdige kunstenaar Marc Quinn carte blanche om zijn eigen versie van de Lady Dior tas te creëren. Quinn baseerde zich op zijn eigen oeuvre om zijn stempel op de iconische tas te drukken. Zo liet hij een tas bedrukken met bloemen uit zijn kenmerkende stillevens en een ander fascinerend ontwerp toont een felblauwe iris. Om zijn limited-edition collectie te vervolledigen ontwierp Quinn ook bijpassende clutches en portefeuilles.

De zes andere artiesten – de Britse Jason Martin, Ian Davenport en Mat Collishaw en de Amerikaanse Matthew Porter, Chris Martin en Daniel Gordon – lieten stuk voor stuk hun creativiteit de vrije loop op de Lady Dior en daagden op die manier het modehuis uit de grenzen van hun expertise te verleggen.

Chris Martin

Chris Martin

De collecties zijn exclusief te koop in de boetieks in Miami, Los Angeles, Korea, China, Dubai en – dichterbij – in Parijs en Londen.

Meer info via www.dior.com.

Tine Stoop De artikels van >

Houdt van dansen, verliest zich graag in een goed boek en zegt geen nee tegen avontuur. Is sinds kort de trotse eigenaar van een vintage Chanel.

Tags: Chris Martin, Daniel Gordon, Dior, Dior Lady Art project, Ian Davenport, Jason Martin, Lady dior, Marc Quinn, Mat Collishaw, Matthew Porter.