Dit zijn alle zonnebrillen trends voor de lente en zomer van 2023
© Komono

Dit zijn alle zonnebrillen trends voor de lente en zomer van 2023

Leestijd: 1 min

De lente is in het land en nu het dankzij het zomeruur terug langer licht is, kan je favoriete zonnebril dus weer je neus op. Of nog beter: je koopt een nieuw exemplaar. Marie Claire selecteert 15 stijlvolle zonnebrillen en zet alle trends op een rij.

/

Een snelle blik op de SS23-shows leert ons dat op vlak van zonnebrillen eigenlijk alles kan als het van modeontwerpers afhangt. Toch even een korte samenvatting van de belangrijkste trends voor het voorjaar.

De zonnebrillen trends voor de zomer van 2023

De cat-eye

Deze zomer brengen zonnebrillen een ode aan de voorbije decennia. De sfeer van de jaren vijftig wordt nieuw leven ingeblazen met cat-eye zonnebrillen die je een stijlvolle retrolook geven.

Ronde zonnebrillen

Ze zijn een symbool van de jaren 60 en maken nu een comeback in onze zomergarderobe met XXL glazen of net discreet ovaal. Wij zijn vooral fan van de modellen van Bellerose en die van Linda Farrow.

Rechthoekig

Ga voor een half-retro, half-futuristische look met een rechthoekige zonnebril. De gekleurde acetaatmodellen van Oliver Peoples staan hoog op onze verlanglijst.

De XXL vierkante zonnebril

Nog uit de jaren zestig maken ook de vierkante en XXL-monturen een comeback. Je vindt ze bij alle grote modehuizen – van Gucci tot Celine en Versace  – maar ook bij de meer betaalbare labels zoals die van Carel x Jimmy Fairly of Belgisch van Nathalie Vleesschouwer.

De pilotenbril

Met een aviator zonnebril zit je altijd goed. De ultieme klassieker blijft de Aviator van Ray-Ban.

Zonnebrillen met getinte glazen

Brillen met gekleurde glazen, of ze nu roze, oranje of blauw zijn, zijn erg in trek. Wij houden vooral van de popmodellen van Acne Studios, Lanvin of Mykita.

Shop hieronder onze favoriete exemplaren.

Vond je dit interessant? Lees dan ook: Wij spraken met Glenn Martens, de Belg die de modewereld op zijn kop zet & Deze jassen maken je lente-outfit af.

 

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Zonnebrillen.