Delvaux opent eerste Amerikaanse flagshipstore
© Pers

Delvaux opent eerste Amerikaanse flagshipstore

Door Laura Dabekaussen
Leestijd: 1 min

The Big Apple is weer een designer rijker, want luxelederhuis Delvaux opent er nu zijn eerste Amerikaanse flagshipstore. De boetiek is gelegen op de bekende Fifth Avenue, op de hoek van 59th street, de meest exclusieve winkelstraat in New York. En met een prachtig uitzicht over Central Park kennen we geen betere plek om ons Belgisch erfgoed ten toon te stellen.

Bezoektip: herken je roots, want de winkel staat volledig in het teken van België, met Ardense vloeren, de Belgische driekleur en elegante tafels van Emiel Veranneman.

/

Een koninklijk verleden

Delvaux staat bekend voor uitmuntende knowhow, elegantie en uitzonderlijke kwaliteit. Zelfs 200 jaar na de originele oprichting van het merk, zijn de tassen nog altijd relevant. Wist je dat: De oprichting van Delvaux helemaal teruggaat naar 1829? Daarmee is het merk zelfs 1 jaar ouder dan het Koninkrijk België zelf. De officiële kroning kwam in 1883, toen Delvaux de officiële hofleverancier van België werd. Nu met nog steeds menig adel en celeb overwonnen, blijft het merk zijn stempel drukken op de hedendaagse modewereld.

Delvaux

Pers

/

Manhattan x Delvaux

De nieuwste boetiek van Delvaux vind je in het Sherry-Netherland gebouw op de voormalige site van A La Vieille Russie. De winkel ligt tegenover het legendarische Plaza Hotel, dat met zijn vele verdiepingen één van de juweeltjes is van Fifth. Citytrip? Plan de boutiek dan zeker in in je route, want hij ligt pal in het centrum van alle bezienswaardigheden. Het Museum of Modern Art, het MET, het Guggenheim en de Apple Store.

Delvaux

Pers

/

Rebelse Belgitude

Ga je een Delvaux bezoeken? Dan weet je nooit wat te verwachten. Het merk zorgt ervoor dat elke boetiek uniek is. Dus of je nu in Brussel, Parijs, Londen, Milaan, Tokio en Beijing aan het shoppen bent, je ervaring is steeds onvergetelijk. Voor de winkel in Manhattan werkte Jean-Marc Loubier, de voorzitter en CEO van Delvaux, samen met architectenbureau Vudafieri Saverino. Het doel was om Belgische Maison te lijmen met het iconische Fifth Avenue. Zodra bezoekers de New Yorkse boetiek binnenstappen, zien ze een vloer in Gris des Ardennes marmer in combinatie met elegante tafels van Emiel Veranneman en een grote luster die ooit nog in een Vlaamse kerk hing. Geweldig toch!

Delvaux

Pers

Lees meer Marie Claire: 30 designerstukken voor een zacht prijsje, Dit is de mangojas die iedereen wil hebben, Princess opent een nieuwe winkel in Antwerpen, 10 nieuwe Belgische labels die je moet kennen.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Boutiek, Delvaux, Fifth Avenue, New york.