Crush of the day: de Ze-Knit campagne van Napapijri
© Pers

Crush of the day: de Ze-Knit campagne van Napapijri

Door Lieselot Coppens
Leestijd: 1 min

Heb je al eens gehoord van 'digitaal weven'? Wel, dan stellen wij je Ze-Knit van Napapijri voor. Deze collectie is digitaal geweven van slechts één enkele draad, en zou wel eens de kleding van de toekomst kunnen zijn. Dit is een vondst voor al wie van praktische, monochrome en duurzame kledij houdt.

Uit liefde voor de planeet

Napapijri staat bij het grote publiek vooral bekend om zijn outdoor kleding. Fervente skiërs kennen de populaire skivest zeker en vast. Het is een Italiaans merk met een onuitspreekbare Finse naam en de Noorse vlag als logo. Napapijri kiest voor vrijetijdskleding waardoor we comfortabel de natuur kunnen trotseren en denkt sinds 2012 na over manieren om de impact op het milieu zo laag mogelijk te houden.

Een digitaal geweven collectie

De ‘Make it Better’ filosofie omvat een collectie die bestaat uit een stof die digitaal geweven is van één enkele draad. Dit leidt tot 30% minder verbruik van stof, water én verfstoffen. Het hoogwaardige materiaal levert enkele handige functies op. Ten eerste garandeert de Ze-Knit collectie een hoge vorm van flexibiliteit en comfort. Je beschikt over een grote bewegingsvrijheid in de kledij. Daarnaast werkt de stof isolerend waardoor ze lekker warm is. Ten slotte is de kledij ook waterdicht en zouden zweetgeuren geneutraliseerd worden.

zeknit_marieclaire

Pers

De collectie bestaat uit negentien kledingstukken voor mannen en vrouwen. De kledingstukken zijn geïnspireerd op de minimalistische schoonheid van de steden van de toekomst. Er zijn enkel zwart-blauwe jasjes, leggings, sweaters en een jumpsuit beschikbaar. Ze-Knit is de perfecte outdoor kledij, maar kan evengoed gedragen worden op het werk en in de stad.

Je kan de collectie raadplegen op www.zeknit.com, alsook de verschillende verkooppunten.

Meer lezen over outdoor en sportkledij? Lees dan ook: 18 power outfits waarin je meteen wil gaan sportenHunkemöller lanceert eerste skicollectie en Sportlabel van Elodie Ouedraogo en Olivia Borlée opent pop-up in Antwerpen

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Mode, Napapijri, Shopping, Wintercollectie.