De samenwerking tussen Uniqlo en Jil Sander is terug voor de herfst/winter 2021
© rv

De samenwerking tussen Uniqlo en Jil Sander is terug voor de herfst/winter 2021

Leestijd: 1 min

De samenwerking tussen Uniqlo en de legendarische ontwerper Jil Sander gaat verder voor een nieuw seizoen. Op 18 november ligt de collectie in de winkel voor herfst/winter 2021.

/

In 2009 ontwierp de Duitse modeontwerpster Jil Sander haar eerste +J-collectie voor de Japanse modeketen Uniqlo. Na 3 jaar hielden ze het voor bekeken om afgelopen zomer terug de handen in elkaar te slaan. Die collectie was in de meeste filialen in ons land nog de dag zelf uitverkocht, dus we hoopten vurig op een vervolg. Deze week gaf Uniqlo gehoor aan onze gebeden.

Lees ook: Uniqlo bestaat 5 jaar in België, hoe werd de Japanse keten zo populair? 

Gekend om haar uitgepuurde ontwerpen en focus op minimalisme, bevat ook de nieuwe +J-collectie klassiekers als witte hemden, zwarte kostuumbroeken, elegante truien en soepel vallende jassen. Veelal uitgevoerd in sobere tinten zoals navy, grijs, kaki, wit, zwart en karamel. De materialen zijn kwalitatief en de onverwachtse details zorgen voor een luxueuze uitstraling. De donsjassen en sweaters geven de collectie een eigentijdse look-and-feel. De lijn bevat zowel items voor mannen als vrouwen.

/

+J herfst/winter 2021

Over de nieuwste collectie zegt mevrouw Sander: “De lijn van deze winter concentreert zich op karakteristieke silhouetten, sensuele texturen en luxueuze kleermakerij die inspelen op ons nieuwe gevoel voor comfort: sophistication voor iedereen. Het sociale leven gaat weer van start, maar we willen ons beschermd voelen. De collectie verkent nieuwe oversized silhouetten met een gecontroleerde pasvorm en variaties op substantiële winterklassiekers.”

De collectie is vanaf 18 november in de winkels van Uniqlo te koop en op de website

Lees ook: Een interview met Mame Kurogouchi, de geprezen ontwerpster die nu met Uniqlo samenwerkt

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Jil Sander, Uniqlo.